Hol kell elintézni, ha egy új nevet szeretnék anyakönyveztetni, de az még nincs a magyar névjegyzékben?
Mi most érdeklődtünk utána pár hete.
El kell menned az illetékes anyakönyv vezetőhöz, és ott kell kérvényezned. 2000 forintos illetékbélyeggel, és majd ott, egy levéllel, ahol megindokoljátok, hogy miért azt a nevet szeretnétek választani a gyermeketeknek. Azt mondják, hogy minimum 3 hónap,de lehet hogy több. Mi ezért nem vágtunk bele.
Milyen nevet választottatok?
Nagyon szép görög név, én nem létom okát, miért ne engedélyezné a hivatal. (Mert pl volt, aki a Marihuána nevet akarta adni a kkcsinek... na, azt NEM engedélyezték.) Vágjatok bele bátran, tényleg szép név, és megéri a küzdelmet.
Szerintem. :-)
Kérdezd meg a lakóhelyez szerint illetékes anyakönyvi hivatalnál. Akár ők az illteékesek ebben, akár nem, mindenképpen tudni fogják, hogyan megy ez a dolog, és hogy kihez fordulj.
Sok sikert! Remélem, hamarosan a Fébé nevet is ott léthatom a választható leány utónevek között. :-)
Köszi!
Van bármilyen formanyomtatvány, amit ki kell tölteni, és előre letölthetem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!