Félek a terhességi cukorbetegségtől! Kinél hogy alakult ki?
Ha félsz, akkor is ki fog alakulni!! Úgyhogy kár félni.
Nekem az elsőnél volt, aztán túléltük mint sok más mindenki. A másodiknál-pedig vártuk-nem lett.
Amúgy sok kismamát hallottam, aki "megelőzésként" semmi szénhidrátot nem evett, mégis cukros lett...
Erről ennyit...
Szóval éld az életed, ne foglalkozz ezzel, és igyekezz egészségesen és változatosan táplálkozni
A terhességi cukrot az inzulinellenes hormonok termelődése, működése okozza, ezért megelőzni nem tudod. Nem mondom, hogy egy leányálom, de kibírható és akkor a babának sem lesz semmi baja.
Egyébként nekem egyik pillanatról a másikra alakult ki.
mamanetről:
"A terhesség cukorbetegséget kiváltó (diabetogén) hatása régóta ismert. A jelenség oka, hogy a terhesség alatti hormonális változások - a méhlepényben termelődő hormonok - csökkenthetik a szervezetben termelődő inzulin hatását, aminek következtében átmeneti inzulinrezisztencia jön létre. Inzulinrezisztens állapotban csökken a sejtek inzulinra adott válasza, így kevesebb cukrot (glükózt) tudnak felvenni. A vércukorszint emiatt növekszik, ez pedig arra készteti a hasnyálmirigy sejtjeit, hogy még több inzulint termeljenek. A hasnyálmirigy ilyenkor nem mindig tud lépést tartani a szervezet inzulinszükségletével, szülés után azonban a legtöbbször ismét visszaáll a szénhidrát-anyagcsere normális egyensúlya. Terhességi cukorbetegség a kismamák körülbelül három százalékában fordul elő"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!