Veszélyeztetett terhes vagyok, munkába álljak a
szülésig?
Figyelt kérdés
Vérezgetés, görcsök miatt vagyok otthon, és bánt, hogy mások szerint csak lébecolok. Felhúztam magam ezen, és azon gondolkodom, hogy tényleg munkába állok, összeszorítom fogaim, csakhogy ne piszkáljanak. Ülőmunkát végzek, de van, hogy az ülést se bírom, mert begörcsöl hasam.Mit javasoltok?
2015. jan. 3. 04:33
1/9 anonim válasza:
Leginkább azt, hogy ennyi ésszel ne vállaljon senki gyereket.
2015. jan. 3. 04:57
2/9 anonim válasza:
Neked tényleg fontosabbak azok a (bunkó) emberek, akik amiatt piszkálnak hogy veszélyeztetett terhes táppénen vagy otthon (megjegyzem elég nyomós indokkal), mint a saját gyereked? Inkább elvetélsz, koraszülsz csak hogy ne kelljen hallgatni az okoskodásukat?
Na akkor ezen most gondolkodj el!
2015. jan. 3. 06:24
3/9 anonim válasza:
Én is véreztem és szinte végig görcsöltem a terhességet. Akkor én is feltettem itt egy kérdést, hogy más az én helyemben mit tenne. Mindenki otthon maradt volna. Végül megfogadtam a tanácsukat. Jól tettem, mert a folyamatos görcsölés miatt korán nyílt a méhszájam. Így is a 36.hétig húztuk, de örülök neki, mert akkor már egészséges kisfiút szültem. Pár nap múlva lesz egy éves.
2015. jan. 3. 07:48
4/9 anonim válasza:
Most őszintén, ki nem szarja le a "másokat"?!
Egy dolog a fontos, hogy a kisbaba egészségesen, időre jöjjön világra! Aki nem érti meg a veszélyeztetett terhesség fogalmát, annak nem is érdemes magyarázni, sőt, meghallgatni sem, mert buta, mint a tök!
Maradj a fenekeden, pihenj és kész. Döntsd el, hogy a továbbiakban hogyan akarod élni az életedet, úgy, ahogy neked és a gyerekednek jó, vagy úgy, hogy folyamatosan mások véleménye miatt cselekszel.
2015. jan. 3. 08:10
5/9 anonim válasza:
Vérezgetés és görcsök miatt 6. héttől veszélyeztetett voltam és nem is dolgoztam. Nem tudom neked mitől vannak a vérzések, de nekem attól volt, hogy a szervezetem megpróbálta kilökni az idegen testet magából és időnként egy nagyobb összehúzódással vált is le a lepényből, ekkor véreztem. Nekem a doki kerek perec megmondta, hogy ha nem veszem nagyon komolyan a fekvést, akkor el fogom veszíteni a babát, úgyhogy döntsem el, hogy képes vagyok otthon pihenni és megvan-e a lehetőségem is, vagy befektetnek.
Én 7és fél hónapig feküdtem, végül 41 hétre szültem egy makk egészséges hatalmas kisfiút. (20 hetesen még azért imádkoztunk, hogy legalább 1 hónapot maradjon még bent)
Lassan már 5 hónapos kisbaba.
Bennem is felmerült az elején, hogy dolgozni kéne, de gyorsan rájöttem a fontossági sorrendre.
2015. jan. 3. 08:33
6/9 anonim válasza:
Én 39. hétig dolgoztam és utálom, ha valaki a pozitív terhességi teszttel rohan a táppénzes papírért és ok nélkül kiiratja magát, mert hát ő most már terhes, megteheti. DE ha valaki okkal van otthon, az teljesen más. Eszembe nem jutott volna ilyen helyzetben dolgozni. Ha az orvos azt mondja pihenj, akkor pihenj! Ezen nincs mit gondolkodni, legyél már eszednél. El tudnál számolni a lelkiismereteddel, ha baj lenne?
2015. jan. 3. 08:42
7/9 anonim válasza:
6-os! Neked is igazad van, mert valóban vannak ilyen nők, bár én nem bántom őket. Ha úgy gondolja valaki, hogy neki kell a pihenés a szülés előtt és nem akar terhesen dolgozni, az ő döntése. Soha nem piszkálnám emiatt. De akinél tényleg indokolt a táppénz, bizony maradjon otthon.Nekem haematomam is volt pont a petezsák mellett. Nah, akkor berezeltem rendesen. Utána meg mikor nyílni kezdett a méhszáj már 16 hetesen, pedig szinte folyton pihentem. Mi lett volna, ha dolgozok?
2015. jan. 3. 09:01
8/9 anonim válasza:
Kit érdekel,hogy mit mond a sok bunkó. Ha veszélyeztetett terhes vagy maradj otthon ez nem kérdés.
2015. jan. 3. 15:37
9/9 anonim válasza:
Én is veszélyeztetett terhes lettem, el is jöttem táppénzre. Engem is elkezdtek piszkálni, még a saját szüleim is, hogy lusta vagyok, stb. Nagyon zavart, sokakkal jól össze is vesztem. Ne menj ezért vissza dolgozni, mert a baba az első! Aki meg ilyen véleménnyel van, az akkor is rossz véleménnyel lenne, ha dolgoznál. Én előtte reggeltől estig dolgoztam, azt senki nem vette észre, most meg érdekes, én vagyok a világ lustája.....Le kell őket sz...rni :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!