Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Árt a babámnak ha mostanában...

Árt a babámnak ha mostanában sírok az anyagi gondjaink miatt?

Figyelt kérdés

Sajnos csak a férjem dolgozik, mert nekem megszűnt a munkahelyem a várandósságom elején és azóta nem találtam állást, így egy fizetésből élünk. Viszont a hiteleinket még akkor vettük fel, amikor mindketten kerestünk. Ma telefonált a bank, hogy két héten belül fizessük be a hitelkártya tartozásunkat, mert különben behajtják. És emellett még van két hitelünk, ami a válság miatt több mint kéne lennie, plusz a rezsi, számlák. Most akkor hogy fizessük ki?!

Emiatt teljesen kivagyok, nem tudok aludni azóta. Nem tudom, ez hogy történhetett meg velünk! Mindig az volt a vágyam, hogy lesz egy nyugodt terhességem, boldog leszek, és nyugalomban, boldogságban fogom nevelni az első babámat!

Próbálok megnyugodni, mert tudom, hogy a babának az tesz jót, ha stresszmentes vagyok, de hogy maradhatnék az, ha ilyenek a körülményeink? Mit tehetnék?

2010. febr. 4. 15:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Keress meg több jó könyvelőt és kérj tanácsot! Vannak lehetőségek, legalább arra, hogy majd gyesdet kaphass. És vannak otthoni munkák is. Pl. telefonálás. Amig dolgoztam nekem is kismama telefonált otthonról. A terhességem elejétől itthon vagyok, mert veszélyeztett terhes vagyok. Minimálbér után kapok táppénzt és majd gyedet is, de legalább a baba-költségeket kigazdálkodjuk belőle.

29 hetes kismama

2010. febr. 4. 17:47
 12/15 anonim ***** válasza:
Mi is nehézségekkel küszködtünk de a jó Isten megsegített és a szülés után olyan sok tejem lett, hogy letudtam adni és havi 50000 ft-os kerestem hónapokig. Amúgy nyugodj meg mert a kicsinek nem igazán jó. Sok mindenen tudtok spórolni nem kell új dolgokat venni. Nézz szét a teszveszen és a vaterán. Nagyon sok pénzt spórolhatsz vele. A turiban nagyon jó kisruhák vannak. Még most is ott vásárlok pedig azóta megoldódott az anyagi problémáink. Sokkal jobb minőségűek mint a magyar termékek.A bankhoz menj be és beszélj velük hátha tudnak valamilyen áthidaló megoldást kínálni.
2010. febr. 4. 22:10
 13/15 anonim ***** válasza:
Én végig idegeskedtem szinte terhességem alatt,de a vége felé már kezdek lenyugodni.Nekünk sem jobb egy cseppet sem,egy szinte üres lakásunk van semmi nincs benne!Pénz nincs rá egyszerűen nem tudunk szerezni,párom melózik(most már hétfő óta nem)én meg amúgy sem.300km választ el minket!Ebben a hónapban szülök,de nem leszünk együtt a lakás miatt!Kezdek belefásulni...
2010. febr. 5. 10:20
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Tanács: mivel látom, hogy lejárt az álláskeresésid, be kellene menned az önkormányzathoz, beszélj a jegyzővel. Tavalyi évtől, aki kimerítette a munkaügyi központ által adott támogatást, lejárt az álláskereséséije, az rendelkezési állási támogatásban részesülhet. Lényege, hogy ez segély (28.500,-Ft) de 3 havonta váltva pl: egyszerre 100 főt behívnak munkavégzésre, természetesen a végzettségének megfelelőt, (ennek Út a munkába program a neve) ez alatt a 3 hónap alatt 70.000-85000 Ft közötti bért kapnak, nálunk is van ilyen adminisztrátor, ügyintéző elég sok, irodai munkát végeznek, sőt lehet hosszabítani ha jól dolgozik. Ezzel a szülésig kihúzhatod, csak a jegyzővel beszélj, mert rajtuk múlik egyedül, hogy kit hívnak be dolgozni. Másik be kellene menni a bankba és a 3 hitelet kiváltani egy adósságrendezővel, aminek lehet hogy kevesebb a havi törlesztőrészlete.

2010. febr. 5. 10:33
 15/15 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyosak vagytok! Nagyon köszönöm a sok segítséget!

Szerencsére a családunk nagy nehezen összeszedte nekünk a hitelkártya tartozást, amit be tudtunk fizetni. A többi tanácsotokat is megfogadom, mert szeretném, ha a kisbabánk úgy nőne fel, hogy nem kéne nélkülöznie. Legalábbis az alapvető dolgokban.

2010. febr. 8. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!