Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire gyakori, hogy szülés...

Mennyire gyakori, hogy szülés előtt pár héttel a magzat meghal az anyahméhben, mert rövid a köldökzsinor, vagy a nyakára tekerdett, és oxigén hiány miatt megy el?

Figyelt kérdés
Istenem, ma találkoztam egy anyukával és szomorúan mesélte, hogy a 38-ik héten nem érezte a babát mozogni. Elmentek a kórházba, majd uhg-n nem láttak szívhangot. :( Egyből beindították neki a szülést, meg kellett szülnie a kisbabáját. Holtan jött világra. :( Azt mondták az orvosok, hogy túl rövid volt a köldökzsinor és megfulladt. :( Azt hittem, hogy elbőgöm magam, nehéz volt vissza tartanom, hogy ne sírjak. Már előre félek, ha közeledik a szülés ideje, akkor ez akár velem is megtörténhet.:( Nem veszik észre uhg-n, hogy a zsinor rövid??? Mennyire gyakori, hogy vki így veszíti el a gyermekét? Félek....
2010. febr. 4. 12:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
33%

14:09!

Nem biztos hogy a kérdező pontozott le vagy fel válaszokat,akármelyik hozzászóló megteheti.

Én nem hiszem el hogy a nyakára tekeredett zsinor miatt halt meg a pici...Te sem hidd el!!!

2010. febr. 4. 17:08
 12/12 Szőke Bettina válasza:
Én saját tapasztalatból tudom milyen ha rövid a köldökzsinór. Nálunk sem vették észre, csak a szülés beindulásakor hogy. Valami baj van ugyanis leesett a 160-as pulzusa 80. Ezután egy egész sereg vett körül vittek is a műtőbe. Senkinek sem kívánom hogy ugy altassák el császármetszés előtt, hogy nem tudja vajon életben marad e a babája. Egy órával később mikor végre magamhoz ölelhettem a drágamat, mesélte el az orvosom hogy nem tudtam volna megszülni a picit mert 30 cm-es volt a köldökzsinór ami még a nyakara is volt tekeredve. A mi történetünk hála istennek és a gyors orvosoknak pozitívan végződött. De aki teheti az utolsó hetekben kérje meg az ultrahangot végző dokit hogy probalja meg megnezni a köldökzsinór hosszát, mert előfordulnak ilyen helyzetek. A lenyeg hogy szűrhető ez a probléma és igenis a rövid köldökzsinórba is képesek belegabajodni.
2015. nov. 18. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!