Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tudtok az apasági nyilatko...

Mit tudtok az apasági nyilatkozat igénylésében bekövetkezett változásokról?

Figyelt kérdés
Állítólag jan.1-től már közjegyző és anyakönyvi hivatal bevonása is szükséges, ez igaz?
2010. febr. 4. 11:36
 1/9 anonim ***** válasza:
Anyakönyvi hivatal eddig is kellett, a változás az, hogy igazolnod kell, hogy nem vagy házas, és nem élsz élettársi kapcsolatban sem. Ekkor készül az apasági. Ha élettársi kapcsolatban élsz a baba apukájával, akkor erről elég az igazolás, nem kell az apasági, automatikusan az élettársad lesz a baba apukája, mintha a férjed lenne.
2010. febr. 4. 11:46
 2/9 anonim ***** válasza:

Igaz. Én jövőhéten megyek a közjegyzőhöz, mert a párom se nem a házastársam, sem pedig bejegyzett élettársam. Ezért még plusszban kell a közjegyzőtől egy papír, hogy bejegyzett élettársam sincs. Ugyanis az anyakönyvi hivatalnak nincs hozzáférése ahhoz az adatbázishoz, ami a bejegyzett élettársi viszonyt tartja nyilván.

Már megint az "okosok" előbb hoztak egy törvényt, és csak utána kezdték el kidolgozni a hátterét. A közjegyző szerint év végére lesz kész, addig meg fizethetek 2200 Ft-ot ezért a papírért... elég bunkóság, de ez van.

2010. febr. 4. 13:28
 3/9 anonim ***** válasza:
Hamarosan szülök de van már apaságink akkor kidobhatom a kukába???A papír elintézéshez mind a két szülő kell vagy csak az anya??
2010. febr. 4. 16:17
 4/9 anonim ***** válasza:
utolsó ki ne dobd az apaságit az is kell.plusz én ugy tudom h a közjegyzőhöz kell elmenni ő fog adni egy olyan igazolást h amikor megfogant a baba nem éltél élettársi ás házastársi kapcsolatban.én kedden megyek 2200 Ft lesz.remélem h ez az ami kell és megkapjuk az anyakönyvi kivonatot.....
2010. febr. 4. 19:51
 5/9 anonim ***** válasza:
jaa csak az anya.ha viszont szeretnétek h regisztráljanak élettársi kapcsolatba a pároddal akkor ő is kell de pontosan nem tudom h milyen papirok szükségesek ehezz.és gondolom h ennek drágább a költsége...
2010. febr. 4. 19:52
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Még egy kérdés: orvosi igazolás továbbra is kell az apaságihoz?
2010. febr. 5. 07:52
 7/9 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok.igen kell...
2010. febr. 5. 07:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Együtt éltünk a fogantatáskor is tehát nekem ezt kell igazolnom ugye?Akkor az apaságit is viszem magammal.Köszi
2010. febr. 5. 15:19
 9/9 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok.nem feltétlenül kell arról nyilatkoznod ha arról akarsz akkor nektek élettársi szerződés kell.itt csak egy igazolást kapsz h akkor nem voltál regiszrálva mint élettárs vagy házastárs.remélem érhtehően irtam le.
2010. febr. 5. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!