Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A feleségem várandós. Nekem...

A feleségem várandós. Nekem mi a dolgom?

Figyelt kérdés
Ma derült ki, hogy első kisbabánkkal várandós a feleségem. Nekem mi a dolgom? Segítsetek!
2008. aug. 18. 17:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

gratulálok nektek.

menj el vele a vizsgálatokra, ultrahangra mindenképpen menj be,nagy élmény.

bírd ki a hisztiket, és a hangulatváltozásokat, ez sokszor nehéz, és az idő múlásával egyre több lesz.

most hirtelen ez jutott eszembe.

2008. aug. 18. 17:57
 2/13 anonim ***** válasza:

Segíts neki, hogy minél többet pihenhessen. Előfordulhat, hogy az első harmadban nagyon fáradékony lesz, ilyenkor bármit is vállalsz át, minden jól jön (bevásárlás, porszívózás, stb.)

Nagyon fontos, hogy támogasd lelkileg. Egy állapotos nő nagyon sokat aggódik, ha ezeket megbeszélhetitek, mindenképp megkönnyebbülés lesz neki.

Tervezgessetek együtt, az mindkettőtöknek jó. Együtt készülhettek a babavárásra. Az én páromat leginkább a babakocsi választás hozta lázba. :)

Első körön ennyi, lehetnek a terhességnek nehezebb időszakai is, amikor még inkább támaszkodni fog rád.

2008. aug. 18. 18:00
 3/13 anonim ***** válasza:
Nagyon jó tanácsokat adtak az előttem válaszolók. :) Szerintem egyébként tudni fogod, hogy mi a dolgod, ne aggódj! Szeresd őt/őket nagyon, adj neki erőt, támogasd, ha szüksége lesz rá. Ja! És gratulálok nektek, s örülök, hogy a férjek is tesznek fel ilyen kérdéseket! :)
2008. aug. 18. 18:05
 4/13 anonim ***** válasza:

A fent említetteken kívül annyit tennék hozzá, hogy ha már nagy lesz a hasa és esetleg meg is hízik, akkor is kitartóan hajtogasd, hogy gyönyörű, persze gondold is így. Ha egyik percben hozzád bújik, majd a másikban elzavar a francba, mutass megértést. Maszírozd meg a derekát olyan gyakran, amilyen gyakran kívánja. A 7. hónap után a hosszú vasalás és takarítás nagyon fárasztó, szóval ez is a te dolgod lesz. Az elkövetkező hónapokban számíts rá, hogy mindent át kell rendezni, ki kell festeni, újra kell kárpítozni. Néha egy egészen apró babaruha és felszerelés bolt is nehezebben és lassabban járható be, mint a főváros autóval reggel 8kor. Miden nap nézz meg 2 normál és 2 császáros szülésvideót a youtube-on, mert ugye apás szülés lesz, és bírni kell...

Mindemellett dolgozz, keress 2szer annyi pénzt, mint eddig, küzdj meg naponta anyósoddal és anyáddal babanevelési kérdésekről és teljesíts az ágyban is ugyanúgy, mint eddig.

Tehát lényegében könnyű dolgod lesz.....

Na jó, a "viccet" félre téve: ne aggódj, hanem élvezd, hogy kisbabátok születik, minden szépségével és kevésbé szépségével...:-D Megy ez magától!

2008. aug. 18. 18:14
 5/13 anonim ***** válasza:

szia!!

ez annyira figyelmes és kedves, hogy így érdekel a dolog!! :)

szeresd nagyon, még akkor is amikor úgy gondolod, hogy ez a hisztis vki nem a te feleséged :) csak vicceltem!! egyszerűen csak legyél vele, próbáld meg átélni a terhességet, amennyire csak lehet!! nekem rengeteget jelent, hogy a párom kísér, ahova csak tud, ül a gép előtt és "tanul", beszélget a picivel, simogatja, tervezget. szóval egyszerűen érzem, hogy szeret és nagyon várja a kisbabánk. ennyi bővel elég :)

2008. aug. 18. 18:27
 6/13 anonim ***** válasza:
Gratula :) A lehető legtöbbször kísérd el a vizsgálatokra, és ha kijön rajta a "sárkánykismama" szindróma, akkor legyél nagyon-nagyon türelmes :) Megnyugtatásul: nem mindenkin jön ki, ha meg igen, akkor elmúlik. Segíts neki sokat és szeresd :)
2008. aug. 18. 19:28
 7/13 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszotokat! Jól esik, hogy ilyen sokan írtatok! :)))

Köszönöm a tanácsokat és az intelmeket! Igyekezni fogok! :)

2008. aug. 18. 20:38
 8/13 anonim ***** válasza:
ez cuki !te nagyon jo apuka leszel. ebben egészen bisztos vagyok:)
2008. aug. 19. 00:38
 9/13 A kérdező kommentje:
Már csak néhány nap és megérkezik a kisbabánk, a feleségem már a kórházban van. Nagyon várom a pici érkezését. Mivel tudnám meglepni itthon, amikor hazahozom őket?
2009. ápr. 4. 12:36
 10/13 anonim ***** válasza:

Először is gratulálok!

Az én férjem vett szőnyeget a parkettára, pelenkakukát, szoptatós fotelt, szopipárnát. Kitakarított - csak finoman, mert anyu hajlamos kiborulni, ha nem talál semmit :-DD - volt néhány lufi, kaja /!!!! kaja !!!!/. Mindenképp főzz vlm finomat, én nagyon éhes voltam. Csend és nyugalom, csak semmi felfordulás, nagyi és rokonsereg! De főzhetsz neki szoptatós teát is, /Laktoherb, gyógyszertarban lehet kapni/, ebből én is nagyon sokat ittam, de még ahhoz is fáradt voltam, hogy elkészítsem.

Legyen készenlétben: tápszer /nekünk is kellett az első 2 nap, mert lassan indult be a tejem és akkor kellett rohangászni, ráadásul hétvége volt/, babavíz, Infacol /hasgörcsökre babának/, lázkúp, fertőtlenítős hintőpor - de ezek már gondolom vannak is. Ha esetleg nálatok is otthon indul be a tejcsi, lehet párodnak láza lesz, úgyhogy legyen otthon lázcsillapító, amit ő is bevehet, ha szoptat. Nem ajánlom inkább egyiket sem, kérdezd meg a gyógyszertárban, melyik a legbiztonságosabb!

Ha mész értük a kórházba, ne hagyd otthon: a baba ruháit /férjemnek a nagy izgatottságban sikerült:-D/, a feleséged ruháit /ezt is, ez egy külön kanyar volt haza../. Vigyél babahordozóra textilpelust, hogy le tudjátok takarni a babót, míg az autóhoz értek. Anyának vizet.

Más nem jut eszembe, de ne aggódj, nagyon nagyon boldogok lesztek és szuper lesz minden! Készülj fel a legboldogabb napokra, de egyben a legfárasztóbbakra is. LEgyél mellette, de ezzel szerintem ezzel nem lesz gond, nagyon szerencsés a párod is és a baba is, hogy ennyire figyelmes apukájuk van! Mondd el neki naponta többször mennyire szép anyuka, milyen jól néz ki stb. Szegény pasiknak néha földön túli energiára van szükségük, ha baba érkezik a családba, de nem tart sokáig!!! Kb 4-6 nehéz hét és utána jön a boldog, nyugodt babázás. Ha tudsz mindenképp vegyél ki néhány nap szabadságot, és ha hadilábon állsz a főzéssel rendelj valahonnan néhány napig /ha belefér hétig../ menüt. Egy nagymama is nagyon nagy segítség lehet az első pár hétben, ha a párod szeretné. Én sem akartam, de mikor hazaértem a férjemet akartam meg anyámat :-DD Kitartás!

Sok sikert!!!

2009. ápr. 6. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!