Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesvitamin 13. héttől....

Terhesvitamin 13. héttől. Melyiket ajánljátok? Összetétel (melyikben van a legtöbb vitamin), ár/érték arány illetve tapasztalatok érdekelnének (híztatok-e tőle stb. )!?

Figyelt kérdés
Viszonylag kevés zöldséget/gyümölcsöt eszem sajnos, egyszerűen nem bírom letuszkolni. Napi max. 2 körte/alma stb.
2014. dec. 25. 08:56
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

18

a D vitamint nálunk szinte kötelezően írják fel a terhegondozók. napi egy csepp.

2014. dec. 26. 00:30
 22/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Lehet, hogy maradok a Femibionnál, kiegészítve D vitaminnal.

2014. dec. 26. 11:01
 23/25 A kérdező kommentje:

A D3 vitamint testápoló formájában használtátok?

Melyik volt az?

2014. dec. 26. 13:42
 24/25 anonim ***** válasza:

Szia, 19-es vagyok.

Felejtsd el a testápolót. Menj el a háziorvosodhoz és kérj prevenciós céllal (meg mert amúgy is babát vársz :D) Fresenius D3 vitamint. A 90 szemes is bőven 1000 Ft alatt van. A lényeg, hogy közvetlenül főétkezés előtt-közben-után vedd be, de ne salátával vagy light joghurttal, hanem valami tartalmasabb, picit zsírosabb kajával, hogy tényleg felszívódjon. Ne félj, nem lehet túladagolni. Ja, de, ha beveszel egy 30 szemes levéllel. :D De azt ne csináld. Még napi 5 szemtől (5000 IU/NE) sem lesz kutya bajod sem. Én napi 2-3 szemet szedek. Ha meglesz a baba, az ő Vigantolját fogom szedni, az olajos csepp jobban felszívódik. A Fresenius egy pici fehér tabletta, amit egy teáskanál vízbe szoktak bedobni, abban szétesik, úgy lehet bevenni.

Kiegészítésként még napi 1000 mg kalciumot is szedek, féltem a fogaimat :D

Van egy 1974-es kiadású Mit egyen a gyerek c. könyvem, már abban is írják a D-vitamin pótlást, hogy nem árt, sőt, ajánlott. Ennek ellenére tőlem se kérdezte meg senki, magam kértem az orvost, hogy írja fel.

2014. dec. 26. 16:21
 25/25 A kérdező kommentje:
Okés, köszönöm! :)
2014. dec. 26. 17:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!