Terhesvitamin 13. héttől. Melyiket ajánljátok?
Összetétel (melyikben van a legtöbb vitamin), ár/érték
arány illetve tapasztalatok érdekelnének (híztatok-e
tőle stb. )!?
Elevitet szedtem a 7.héttől a 35.-ig, napi felet. Összesen 13 kg híztam, de csak 49 kg-ról indultam. Én sajnos vasat nem szedtem, szülés után elég durván vashiányos lettem ☹. Kislányunk 40+1 naposan született 3100 g és 52 cm-vel.
2014. dec. 25. 09:51
Hát nem a vitamintól lesz nagy a baba amit az első írt az kész vicc. A vitamin csak arra jó hogy amit a baba elvesz azt valahogy bevidd. Amúgy szép szép hogy a nagyi sem szedett semmit és mégis na de azt sokan elfelejti hogy 30-40 évvel ezelőtt nem volt ennyi génkezelt felfújt gyümölcs és zöldség így azokban vaolt is vitamin. Nem fújták le vegyszerrel hogy gyorsabban érjen. Több volt a napsütések száma így volt ideje magától bérni. Ezt meg hogy az orvosok mint nyomatnak hát pont ebben igazat adok nekik. Nem hinném hogy Czeizel Edrének érdekében állna ezt tömni az emberekbe hogy kell vedd meg. Amúgy meg tènyleg megnézném hogy a mai szennyezett világban mennyi vitamint is tartalmaz a zöldség gyümölcs tej( ami színezett víz) szóval ártani nem ártasz vele. Kamu hogy nagybaba lesz tőle esetleg egyébb gondjai lesznek tőle.A.
2014. dec. 25. 09:56
Nekem mindenki a Béres Gravidát ajánlotta, és minden orvos azt mondta, hogy érdemes végig szedni. A Gravida annyival jobb az Elevitnél, hogy kevésbé hizlal - ezt is a dokim mondta, nem tapasztalat. Ha téged megnyugtat, szedj nyugodtan, a vitamin nem árt. A baba pedig nem ettől lesz nagy.
2014. dec. 25. 10:21
én kizárólag a Femibiont.
2014. dec. 25. 11:02
A terhesség 10.hetéig lett volna értelme? Mi van? Addig pont hogy a Folsavnak van a legnagyobb szerepe, elég azt szedni addig, mondjuk mellé valami multivitamint.
Nekem a dokim ezt javasolta, 14-20.hétig Gravidát szedtem, 20-38.hétig LadeeVit-et, az omega3 miatt.
2014. dec. 25. 11:38
ja igen, és 38.héten császárral született a lányom, 3350 g és 46 cm volt. Nagy feje sem volt. :)
2014. dec. 25. 11:39
Jaj. Ennyi hülyeséget régen olvasta már :D. A súly és a fej méret genetika. Ezekben csak vitaminok vannak. Arra kell odafigyelni hogy a zsírban oldódó vitaminokat tul lehet adagolni igy abbol csak annyit kell pótolni amennyi szükséges. Én Gravidát szedtem, 3550g-al született a kislányom teljesen normális fejmérettel természetes uton. Szóval ezeket a "okos " tanácsokat Engedd el a füled melett és nyugodtan szedj vitamint.
2014. dec. 25. 11:50
18/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Megnéztem a gravidát, jónak tűnik, bár egy kicsit tartok tőle, sok kismamánál hányinger lépett fel mellékhatásként ismerősi körben.
De ebben tényleg sok minden van. A Femibionban pl. nem láttam D3 vitamint, viszont abban meg van omega3 - ez meg a gravidában nincs.
Terhesvitamint nem szedtem, de válogattam össze magamnak magnéziumot, kalciumot, folsav+B-komplexet, D-vitamint, C-vitamint és halolajat.
Nagy baba nem a vitamintól, hanem a mértéktelen szénhidrátbeviteltől lesz.
2014. dec. 26. 00:13
amúgy az Elevitben van a legtöbb vitamin
viszont nembizti, hoyg szükséges cink, meg réz az embernek..
van össehasonlító tábla a neten
és egyedül a Femibionban van omega 3 ami fontos, meg másik két "ismeretlenben"
[link]
2014. dec. 26. 00:29
Kapcsolódó kérdések: