Rettegek a csaszartol,3 napja tudtam meg hogy programozott csaszar lesz jovo heten. Segitetek?
Engem elszomorít ez a kérdés. Két császárom volt. Most akkor én már nem vagyok jó semmire?
A műtét nem fáj. Utána két napig fáj aztán mire mész haza már nem. A heg látszani fog igen, de kb 5-6 cm, nagyon alacsonyan vágva, és hajszálnyi lesz a vastagsága idővel.
De hogy ettől ne lenne valaki semmire se jó? Ilyen hülyeséget ne találjál már ki.
Én 2 babát szültem természetesen, a harmadik harántfekvés miatt sürgősségi császár lett.
Szerintem nagyon túl van dimenzionálva ez a kérdés. A "végeredmény" mindkét esetben ugyan az, egy kisbaba.
Én is nagyon megijedtem, mikor közölték, hogy császár, de nem magam, vagy a hiúságom miatt, hanem, hogy minden rendben legyen a babával. Velem volt a férjem a műtőben is, amikor kivették a babát ő tartotta az arcomhoz, ahogy beszélni kezdtem a kicsihez abbahagyta a sírást. Nagyon szép élmény nekem így is, teljesen mindegy a mód, ahogy a világra jött. Az őrzőben együtt voltunk a műtét után, majd másnap reggel megkaptam, mint ahogy a nagyobb gyerekeimmel is volt. A felépülés tényleg nehéz, és rossz, de ne nehezítsd meg magadnak az önváddal. A lényeg, hogy ne hagyd el magad, és akkor nem vészes.
Másfél éves most a legkisebb, semmi különbség nincs a gyerekek között a tekintetben, ahogyan születtek. Maga a vágás egy vékonyka kb 10 centis ezüstös csík, nem nagy ár egy egészséges babáért.
Fel a fejjel, nem minősít egy anyát sem a szülés módja. Itt nem lehet kudarc!
Én is előző este tudtam meg, addig természetesre készültem. Orvos mondta,h vár másnap reggel 8kor.
Amúgy férjed mit mond? Csak te szenvedsz ezen vagy ő is ki van akadva?
Amúgy programozott császár és sürgősségi között óriási különbség van.A programozottból gyorsabban fel lehet épülni, mert nem szakadtál meg tágultál előtte szét, meg nem voltak egyéb komplikációk,mint a sürgősséginél, amikor már elkezdődött a természetes szülés is.
Én 5 nap múlva már semmit se éreztem, nem lett semmi szövődmény, egy évre rá már csak egy kis halvány csík van a bikinivonal alatt.
Utólag nem bánom, mert a családban csak horrorszülések voltak, nem egy embernek lett maradandó károsodása a természetes szülés után, anyukámra pl. azt mondták,h csoda,h túlélte. Lehet nekem is nehezen ment volna genetikailag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!