32hetes terhes vagyok, magas cukorral, többi lent?
Én is terhességi cukros vagyok. napi 160 ch- val, de hetente keményen ellenőriznek minket a diabetolóigán. a CUKROS KISMAMÁKNÁL GYAKORI, HOGY SOK A MAGZATVÍZ, AMI MIATT NEM LESZNEK ELÉG HATÉKONYAK A FÁJÁSOK, EZÉRT A VAJÚDÁS NAGYON ELHÚZÓDIK, DE ILYENKOR ÁLTALÁBAN CSÁSZÁROZNAK. ÉN ÚGY BESZÉLTEM MEG A DOKIMMAL BÁR NEKEM NEM SOK A MAGZAT VIZEM, HOGY HA VAJÚDÁS ELŐTT ÚGY ÍTÉLI MEG, hogy 4 kilónál nagyobb a baba, akkor császároz, mert sajnos elég kicsi a csípőm és nem szeretnénk kockáztatni. Ez a biztos.
A méhlepény hamarabb tönkre mehet a magas cukortól, ami miatt nem kap elég oxigént a baba, ezért oxigén hiány léphet fel és a tartós oxigén hiány miatt fogyatékkal is születhet a pici, illetve idő előtt le válhat a méhlepény is, ami miatt nagyon vérezhetsz és ez ugye újabb komplikációkat okozhat. A magas cukortól továbbá súlyosan károsodhat a magzat szíve is, olyannyira, hogy akár egész életében járhatsz vele a kardiológiára. Illetve a kelleténél nagyobb szervekkel is születhet, de ezekről rengeteg írás van fent a neten. Ez nem játék. Folyamatosan mérd a cukrodat és tartsd a diétát a pici egészsége miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!