Hogyan kell számolni a terhesség idejét?
Egyébként maga a terhesség időtartama se pontosan 40 hét. Egyéni eltérések vannak a terhesség hosszában (akkor is, ha laboratóriumi körülmények között biztosan tudható a megtermékenyítés pontos időpontja).
Több napos, sőt, akár hetes szórás is van az egészséges, végigvitt terhességek hosszában.
Ahogy a 2. válaszoló írta, mindig így számolják, UH pedig mutat persze eltéréseket.
Én nem mentem sokra a további számolásokkal, mert nekem hosszabb ciklusaim voltak, harmincpár naposak és 18.-22. napok körül volt mindig az ovum. Ehhez képest nem termin után született a fiam, ha már nem középidőben fogant, hanem később, hanem kiírt előtt 8 nappal, mégis egy teljesen kifejlett 3630 grammos baba volt.
Nem lesz semmi baj ebből a pár napból.
Előző vagyok és az UH a fiamat eleinte csak pár nappal, későbbi terhességem során már 1 vagy másfél héttel is nagyobbnak mutatta. De akkor is mindig a kiírt időpontom a mensi alapján számolt volt.
Jajj,végig sem olvastam annyira nem értem :D
Ne tervezd meg ennyire a baba korát és fejlődését,rossz olvasni :/
Az utolsó mensi elnő napjától fogják számolni a 40hetet,ennyi! nyugalom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!