Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kötelező elmenni a terheléses...

Kötelező elmenni a terheléses cukorvizsgálatra? Mi van, ha nem megyek?

Figyelt kérdés
Van köztetek olyan,aki nem tudott,vagy nem akart elmenni?
2010. febr. 1. 12:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Saját maga és a magzata életét kockáztatja.A terhességi cukorbetegségnek általában semmiféle tünete nincs,csak így lehet kimutatni.
2010. febr. 1. 12:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kötelező. Ez lesz a 2. rutin, és ott néznek cukorterhelést is.

Miért nem akarsz elmenni? Tartasz a vérvételtől? Mert ha igen, akkor megnyugtatlak, nálam jobban senki nem fél :) Nekem fóbiám van tőle, elájulok, stb. Én most 21 hetes vagyok, 1 hónap múlva nekem is aktuális lesz...

Én amúgy úgy szoktam, hogy szólok a nővéreknek hogy nem bírom a vérvételt, fekve veszik azóta, és közben hallgatom az mp3 lejátszón a kedvenc zenémet. Ciki vagy nem, de csak így tudom magam túltenni rajta.

2010. febr. 1. 12:57
 3/7 anonim ***** válasza:
34%
kedves kérdező és utolsó válaszoló,mi lesz veletek a szülésnél??
2010. febr. 1. 13:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Jobb ha elmész, mert ha esetleg terhességi-cukorbetegség alakul ki nálad és nem tartod megfelelően karban, azzal a babának ártasz.
2010. febr. 1. 13:05
 5/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Nincsen vér iszonyom és szerencsére jól bírom a fájdalmat.Csak van egy kislányom,akit nem szeretnék azért 6-kor kelteni,hogy beérjünk a kórházba vérvételre.Sajnos nincsen kire bíznom,mert a párom is állandó reggeles,szabit nem kap.Megpróbálom megoldani valahogy.Ez a második terhességem és bízom benne,hogy most sem lesz gond!

2010. febr. 1. 13:12
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Érthető, én az anyósomra hagytam a "nagyot", amikor mennem kellett terhelésre, mert nem akartam a laborba bevinni.

Nálunk most már egyre jobban elterjed az, hogy aki már legalább egy terhességet végigcsinált és akkor nem volt cukor gond, az "könnyített" vizsgálatot kap. Nem kell cukros lötyit inni, hanem elég a zsömle+tej, és az a legújabb, hogy elfogadják azt, ha otthon csinálsz egy zsemle+tej terhelést. Vagyis akkor csak egy vércukormérőt kell beszerezni - nekünk sajnos van, mert a férjemnek mérnie kell. Ha normális az érték, akkor nem küldik el a kismamákat laboros terheléses cukorra. Kérdezd meg te is a dokidat, hogy hogyan viszonyul ehhez.

2010. febr. 1. 14:01
 7/7 anonim ***** válasza:
A 2. válaszoló vagyok és a harmadik válaszolónak a válaszom: egyelőre elképzelni sem tudom, hogy mi lesz velem a szülésnél :( Ezért is megyek majd pszichológushoz. És remélem hogy császárral tudok szülni.
2010. febr. 1. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!