Aki nem tudta megoldani, hogy 24 hetesen terheléses cukorvizsgálatra menjen, az mikor ment végül?
Szia!
Én 26 hetesen mentem, de úgy tudom , hogy akkor is kell menni.... (Lehet én tudom rosszul).
szerintem tök mindegy, mert ha 24 hetesen nem vagy cukorbeteg, 25 hetesen sem vagy az, illetve fordítva is ugyanez. Ha 24 hetesen cukorbeteg voltál 25 hetesen is az leszel. Annyi a különbség ez esetben egy hetet csúszik a kezelés. Nem hiszem, hogy ennek akkora jelentősége lenne, mert akkor magyobb gondot fektetnének rá. De volt itt, akinél egyértelmű a cukorbetegség, de még a diabetológiára is hetek múltán kapott időpontot. Illetve a doki annyit mondott, tartson 160 grammos diétát- de ennél többet nem.
Nekem a kisfiam cukorbeteg, egy hetet voltunk a kórházban kimondottan ezért, ahol nővér, diabetológus, dietetikus tartott napi több órás felkészítést. A terhességi cukornál nem csinálnak belőle nagy ügyet.
Nyilván nincs ennek akkora jelentősége, hogy napra pontosan történjen a vizsgálat. (mint mondjuk a tarkóredő vagy az AFP vizsgálat)
24-28. hét között ajánlják.
Azért jobb hamarabb, mert ha gond van, hamarabb kiderül.
Én a 25-26 héten megyek.
Ha a 24. héten nem voltál, akkor mielőbb esedékes a vércukor terheléses vizsgálat, hogy mihamarabb kiszűrjék, ha esetleg az lennél! Nem egy nagy dolog, éhgyomorra vért vesznek Tőled, majd cukros oldat fogyasztását követően ezt megismétlik. Az első vérvétel 5,8 mmol/l, illetve a második 7,8 mmol/l feletti cukorszintje számít kóros értéknek. De ne aggódj, mert a terhességi cukorbetegség a várandóság után általában megszűnik :)
Remélem tudtam segíteni!
Köszi szépen mindenkinek!
Holnap leszek 25 hetes, és a férjem sajnos a héten nem tudott itthon maradni a kisfiunkkal, hogy elmehessek vérvételre, majd csak jövő hét elején. Másra nem nagyon tudjuk hagyni reggel fél héttől fél 12-ig (ameddig tart), mert még csak 10 hónapos, és nincs másokhoz szokva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!