Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20+4 hetesen nem késő a...

20+4 hetesen nem késő a második genetikai ultrhang? Csak akkorra adtak időpontot.

Figyelt kérdés
12 hetes uh-n mondta az asszisztens hogy e héten hívjam fel őket időpontért. Meg is tettem, mondtam hogy hány hetes+napos vagyok ma, de csak január 6-ra adtak időpontot, akkor már 20 hetes és 4 napos leszek.. megkérdeztem az asszisztenst hogy nem késő ez? Azt mondta nem.. De nem tudom, számít-e, azt tudom, hogy 18-20 hét közt kell elvégezni, így picit el leszünk csúszva.. Esetleg van valaki, akinek a 20 hét után csinálták?

2014. dec. 9. 20:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem 22. héten csinálták, mert éppen meghalt egy orvos, egy másik elment, alig tudtak időpontot adni. A dokim nem csinál uh-t, de kérdeztem, hogy ez még belefér-e, mert ha nem, akkor elmegyek magánba. Azt mondta, hogy még éppen belefér. Nem is volt gond, mindent rendben találtak. Itt nem annyira fontos az időpont mint a 12. heti uh-nál.
2014. dec. 9. 20:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem gond! Így az ünnepek miatt meg nem nagyon tudsz mit csinàlni. Én majd 14 hetesen mentem 12 hetesre. Nem volt baj! :)
2014. dec. 9. 20:52
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor jó, köszi! :o)
2014. dec. 9. 22:13
 4/6 anonim ***** válasza:
53%

2: A 12. heti UH-on nézik a nyaki redőt, ami a 14. héten már nem ugyanolyan, gyakorlatilag nem is nézik. Örülj, hogy a kicsiddel minden rendben, de azt lécci ne hirdesd, hogy mindegy ki mikor megy (főleg 12. heti) UH-ra.

A 18. hét meg azért fontos, mert már nagyon ketyeg az idő a 24. hétig.

A kérdezőnek: Van, sajnos olyan orvos, aki alapból a 20.-ra ad időpontot, úgyhogy megijedni nem kell, mivel itt diagnosztikailag nem annyira szoros az idő mint a 12. hetinél.

Jó babázást és kellemes Karácsonyt :)

2014. dec. 11. 09:35
 5/6 anonim ***** válasza:
2-es vagyok! A "majd 14" egész pontosan 13+5 volt. És nem azért mert nem akartam időben menni, hanem azért mert így kaptam időpontot (mint ahogy a kérdező, én sem tudtam mit csinálni)! Nem hírdetem hogy mindenki akkor menjen, csak azt mondtam hogy semmi gond nem lesz belőle!
2014. dec. 11. 18:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Csak a 11-12. héten nézik a nyaki redőt, ami ha egy bizonyos vastagság felett van akkor tovább kell küldeni az anyukát genetikai vizsgálatra, mivel ez a Down kór egyik jellegzetes tünete. Ezért gond.

Őszintén sajnálom, hogy az orvosod nem mondta, ráadásul így adott Neked időpontot. :(

2014. dec. 11. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!