Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet-e nagyobb babám, ha a...

Lehet-e nagyobb babám, ha a legutóbbi vizsgálaton a méretei alapján "idősebbnek" tartják?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Csütörtökön voltam a genetikai UH-n,ahol kiderült,hogy kisfiunk lesz,nagyon boldogok vagyunk!!! :) A leletemet olvasgatva azonban a pici kora -hetekben mérve- 1 héttel eltér,azaz idősebb.Ez utalhat arra esetleg,hogy Ő nagyobbacska lesz majd születésekor is?Köszönöm a válaszokat!
2008. aug. 16. 18:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy eddig számolták rosszul, és ténylegesen nagyobb 1 héttel. Nálunk is így volt.
2008. aug. 16. 19:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is így volt! 3890 g-al született a lányom a 39. héten :)) Pedig én biztosan tudom, hogy mikor fogant és ahhoz képest látszott idősebbnek.
2008. aug. 16. 20:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia!Alkati dolgok is befolyásolhatják,kinek mekkora a babája.Az én kisfiam is nagyobb volt:)
2008. aug. 16. 20:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nagyobb, de az is lehet, hogy az elmúlt hetekben kicsit többet nőtt és a következő időszakban visszaveszi ezt. Nem írtad, hogy hanyadik heti uh-ról van szó. Minél fiatalabb a terhesség (10-15 hét), annál nagyobb a valószínűsége, hogy jól tippelik be uh-n a hetek számát, mivel ekkor kezdenek csak el a babák különbözőképpen fejlődni, ekkor látszanak meg az örökölt tulajdonságok, méretek. Ha idősebb terhességről van szó (2. trimeszter vége és 3. trimeszter) és akkor tűnik nagyobbnak a baba, akkor valószínű, hogy nem idősebb az eredeti koránál, csak erősebben fejlődik és nagy baba lesz. És még mindig lehet, hogy most éppen másabb szögből mérték, vagy máshogy mérték és emiatt tűnik nagyobbnak a baba. Ezért nem is igazán szoktak kitérni pár napos, egy hetes különbségre, mert nem biztos, hogy valóban igaz és ez nem akkora eltérés, amivel foglalkoznia kellene az orvosnak.

Nálunk a 12. héten uh-val belőtték a korát, ehhez képest már a 14. héten egy hét eltérés volt, ami a 16. hétre is megmaradt (komplikációk voltak, ezért gyakran nézték a babát). Legutóbb 20. héten voltunk, ott már több, mint két héttel tűnt nagyobbnak és fejlettebbnek a baba, úgyhogy elengedtek egy olyan mondatot, hogy készüljek fel, lehet hogy korábban szülök és 36. héttől már ne tervezzek semmi különöset a babázáson kívül...

Legközelebb 30. héten megyünk 4d-sre és az lesz az utolsó uh, nagyon kíváncsi vagyok, hogy ott mi a helyzet, akkor elméletileg pontosabban meg tudják becsülni a kort és a nagyságot.

2008. aug. 17. 08:08
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!:)
2008. aug. 17. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!