Párom áldott állapotba került olyanokat kérdeznék akik jártasak abban hogy ma mi jár egy anyukának...
Jelenleg párom 22 éves és egy kocsmában dolgozik heti 3 napot ami reggeltől esti tart de csak nemrég kezdte első munkahelye. érettségije van de szakma nincs.
Én 27 vagyok havi 67000-re vagyok bejelentve és többit borítékba kapom 90000-ig kiegészitve. ledolgozott évek száma kb. 5 ami bevolt jelentve.
Szóval kérlek segítsetek hogy felkészülhessek hogy mégis mennyi pénzre számithatunk amiből tudunk gazdálkodni.
Párod nemrég kezdte de mióta dolgozik?be van jelentve?!
2014. nov. 28. 19:38
2/9 anonim válasza:
Nem rég kezdte,gondolom akkor még nincs 1 éve hogy dolgozna?!Akkor csak GYES+Családi pótlék fog járni,az havonta kb. 38 ezer forint,plusz ha jár gondozásra és meglesz a 4 pecsétje,akkor egyszeri anyasági támogatás a gyermek születése után,az 64 ezer forint.
2014. nov. 28. 19:47
3/9 A kérdező kommentje:
kb 1 hónapja jár dolgozni és be van jelentve....
2014. nov. 28. 19:51
4/9 anonim válasza:
mivel 1 hónapja dolgozik ezért szülésig nem lesz meg az egy éve ami a gyedhez kell, tehát gyest fog kapni és családi pótlékot.
ha jár terhesgondozásra akkor az egyszeri anyaságit, ami 60E. te fizetésed csak akkor számít ha te mész majd gyedre a kicsivel :)
2014. nov. 28. 20:06
5/9 anonim válasza:
neked jár majd még adókedvezmény, a többit leírták :)
2014. nov. 28. 20:21
6/9 A kérdező kommentje:
szóval 140 ezer lenne a bevételünk kb... és más nem si jár ezeken kivűl... :S
2014. nov. 28. 20:28
7/9 anonim válasza:
Igazából mit vártál?
Több támogatást tudsz kihozni ha te mész el papíron a kicsivel GYED-re mert neked megvan az egy éved. De így akkor te nem dolgozhatsz bejelentve semmit ez a kikötés. Vagy még sokszor látom azt hogy a drága nagymamának átadják a gyámságot ő marad otthon a picivel a szülei meg dolgoznak így van egy ingyenes bébicsősz is, bár ez csak akkor működik ha egy háztartásban éltek a nagyikával.
Amúgy meg az a 38750 forint is több mint a semmi.
2014. nov. 29. 08:39
8/9 anonim válasza:
Ne felejtsük el, hogy a baba 6 hónapos koráig csak az anyuka maradhat GYED-en otthon. 6 hónapos korától apuka, nagymama... Te havonta 10000 ft gyermek utáni adókedvezményt tudsz igénybe venni. Létezik a magzati adókedvezmény is, amit akkor vehettek igénybe ha a párod már betöltötte a 91.napot a terhességében, ekkor kérni kell erről egy papírt a nőgyógyászától. Ezt mondjuk te vagy ő, vagy megosztva igénybe tudjátok venni, a munkáltatónak kell leadni akinek a könyvelője vagy bérszámfejtője intézi, kérdezz utána pontosabban. Nem ítélkezésből, de a párod dolgozhatott volna még pár hónapot, így ne számítsatok sokra, és ne a kormányra haragudjatok, mert nem az ő dolga eltartani benneteket.
2014. nov. 29. 16:21
9/9 A kérdező kommentje:
nem haragszom kormányra én csak szimplán kérdeztem hogy mi jár és nem is várom hogy eltatrsanak, az az én dolgom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!