Tapasztalatok, javaslatok gyökérkezelt foggal kapcsolatban? 37 hkm
Na a gyökérkezelésről én is tudok mesélni... 7 hetesen (tehát jó korán) kezdődőtt. Ki lett idegelve, aztán bedurrant az ideiglenes lefedés alatt, így nyitva kellett maradjon, aztán kb. százszor voltam átmosásáson, mert hónapokig makacskodott valami gyulladás a gyökér végén. Ez addig-addig ment, amíg bele nőtt valami "vadhús". Ezt érzéstelenítésben ki kellett pucolni, aztán be lett fejezve a gyökértömés, most ideiglenes tömés van rajta, holnap cseréljük véglegesre, ha minden igaz. Gyökértömés után is bedurranhatott volna, kb. 50% volt rá az esély. Meg is lepődtem, hogy nem csinálta... Amúgy közben 16. hetet betöltöttem, tehát úgy két hónapja bohóckodok a fogorvossal.
Bennem is sokszor felmerült, hogy ha végképp nem jön helyre akkor ki kell húzni. De azt meg csak nem szívesen, mert utána egy vagyon a pótlás... Én szerencsére nem éltem meg fájdalmasan a kezelést, szépen el lett érzéstelenítve, nem tudom, nálad mi lehetett a baj... :(
Az a baj nálunk tudod, hogy nem lehet röntgennel ellenőrizni, gyakorlatilag vaktában kell, hogy dolgozzon a fogorvos. :/
Szóval nekem ez a tapasztalatom, sajnos abban nem tudok tanácsot adni, hogy meddig várj, meg mit csinálj... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!