Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Burokrepesztessel inditott...

Burokrepesztessel inditott szulessel kapcsolatban mik a tapasztalatok? Epiduralt rogton lehet adni? 3cm vagyok kitagulva.

Figyelt kérdés

2014. máj. 31. 21:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én csak kb. 3 óra elteltével kaptam, mert leállítja a tágulást. De én szinte teljesen zárt voltam, épphogy tudtak burkot repeszteni, és utána is alig tágultam, hiába kaptam az oxyt.
2014. máj. 31. 21:30
 2/11 A kérdező kommentje:
Fajasaid sem voltak? Igazabol az erdekelne, hogy mekkora fajas az amikor meg nem adnak. Mi az amit ki kell birni. Elso szulesemnel botzalmasan szemvedtem. Spontan indult, es nem kaptam EDA-t.
2014. máj. 31. 21:38
 3/11 anonim ***** válasza:
7 centire voltam tágulva fájás nélkül, akkor burkot repesztettek, elkezdődtek a fájások, 2 óra múlva 10 cm volt, elkezdték az oxy-t, másfél óra múlva megvolt.
2014. máj. 31. 22:27
 4/11 anonim ***** válasza:

Az eda nem a fájás erősségétől függ hogy adják-e, hanem hogy mennyire vagy kitágulva.

2 ujjnyira már ki kell hogy tágulva legyél, és csak egy bizonyos ideig adhatják, mert amikor jönnek a tolófájások azt már érezned kell.

2014. máj. 31. 22:50
 5/11 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy 2 ujjnyitól lehet adni. De hogy adják-e, az orvos és kórház függő is. Én hiába könyörögtem, nem adták, pedig indított szülésem volt, fájást nem éreztem. Burkot repesztettek, kaptam oxit, attól viszont egybefüggő, nagyon erős fájásom lett, sok órán keresztül.
2014. jún. 1. 06:29
 6/11 A kérdező kommentje:
Ahol en szulok ott alapbol ajanljak. EDA partiak!
2014. jún. 1. 07:07
 7/11 anonim ***** válasza:
Meg lehet kérdezni,h hol szülsz? Szimpi a kórház hozzáállása. :) 22 hkm.
2014. jún. 1. 08:31
 8/11 anonim ***** válasza:

Nálunk (Miskolc) 2 ujjnyinál adnak EDAt de 3nál már nem!

De én amúgy is a gázt választottam szóval engem nem érintett.

2014. jún. 1. 08:53
 9/11 anonim ***** válasza:

1-es vagyok, szerintem azért várd ki, hogy mennyire bírod a fájásokat, ne kérj rögtön EDA-t, én 15 hete szültem, még most is leszakad a derekam a szúrás miatt, nem tudom mikor fog elmúlni :( nem egy élmény így az 5,5 kilós lányzóm cipelése egész nap.

Nálam egyébként így zajlott: 11:45-kor burokrepesztés, 12:00-kor bekötötték az oxy-t, innentől egybefüggő fájások, de nem tágultam, úgyhogy a fájásoknál kézzel tágított a szülésznő (rosszabb volt, mint a kitolás). Amint lehetett megkaptam az eda-t, akkor másfél órára elmúltak a fájások, aztán kiment a fájdalomcsillapító. Adtak újra, de az már nem hatott, nem akarta elhinni a doki, pedig tényleg nem ért semmit. De 19:00-ra megszületett a kislányom :) Így utólag visszagondolva teljesen ki lehett bírni, csak akkor akartam belehalni... :D

2014. jún. 1. 09:47
 10/11 A kérdező kommentje:
Peterfyben fogok szulni. Tegnap 3cm voltam kitagulva.
2014. jún. 1. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!