Terhesség alattii megfázás. Mit szedhetek és mit nem?
22 hetes kismama vagyok és amióta terhes vagyok ez a második megfázásom. Az elsőből gyorsan kijöttem és az nem volt olyan hosszú mint a mostani. Akkor nem szedtem semmit mert az orvosok azt mondták hogy nem ajánlatos. Mellesleg megjegyzem hogy nem vagyok egy nagy beteges utoljára kb 3 éve voltam beteg.
De mostmár 5. napja nem tudok kijönni belőle nagyon folyik az orrom csúnyán köhögök és még ráadásul tegnap reggelre még a fülem is bedugult. Egyébként nem vagyok lázas.
De nem hiszem el hogy kismamáknak nem lehet szedni semmi gyógyszert szerintem így többet ártok neki minthogyha valamit szednék.Az orvosom meg csak annyit mond hogy vigyázzak magamra de basszus ... jön a hideg...nem nyár van...persze megy a fűtés meg nyakig be vagyok takarózva.Már tea és gyümölcs mérdgezést kapok!!! mert 1 hete folyamatosan csak arról szól a napom.
algopirint lehet egyreszt meg panalgorint.
masreszt oblogess minden etkezes utan 1 dl meleg vizben elkevert tengeri soval (gargarizalj) fertotlenito es gyulladascsokkento. ezt mielobb kezd el mert ha gyullad a torkod be is lazasodhatsz. en a 6 hetesen lettem beteg, 39-40 fokos lazam volt, még azt sem tudtam hogy terhes vagyok ezért toltam ezerrel a rubophent. legalabb egy level elment, + streptils ami szinten nem ajanlott. aztan elmentem dokihoz (elotte teszteltem pozit) es o mondta hogy inkabb algopirint szedjek meg irt.antibiotikumot, es hozza tette hogy minden gyogyszer jobb kb. annal mint hogy lazas legyek...egyebkent makk egeszseges a gyerekem.
Kedves Kérdező! Én 16 hetes vagyok.
Kb. egy hónapja volt egy hétig orrfolyásom, torokfájással, láz akkor szerencsére nem volt. A háziorvos sós-szódabikarbonás meleg(forró) vizes gargalizásást ajánlott, azt lehet bármennyit. Undorító, de használ. Az orromra én tengervizes sprayt-t használtam, azt is lehet nyugodtan. Nem mondom, hogy olyan, mint a rendes gyógyszeres orrspray, de nem hagyja kiszáradni az orrnyálkahártyát, és kimossa a váladék jó részét. Tantum Verde cukrot is ettem, jól esett a torkomnak. (Régen ajánlották kismamáknak a tájékoztatóban, nemrég kicserélték a szöveget a szokásos "biztonsági dumára" de az összetétele nem változott.)
Ebből kimásztam, aztán két hete megint visszaestem, most valami másba. Egyik este be is lázasodtam, Panadollal és borogatással (alkarok, tarkó, homlok, arc) szerencsére szépen lement. Kaptam antibiotikumot azzal, hogy akkor vegyem csak be, ha megint belázasodok. Szerencsére nem kellett. Panadolt lehet egész nyugodtan, ha szükséges, akár kettő is egyszerre. Nagyon csúnyán köhögtem, hörögtem, sípoltam egész múlt héten, mostmár egész jó. Ládzsás útifű szirupot ajánlott a háziorvosom, bár szokás szerint arra is az van írva, hogy nem ajánlott. A biztonság kedvéért megkérdeztem még minden szerről a gyógyszerész és a nőgyógyászomat is, mindenki megnyugtatott, hogy szedhetem őket gond nélkül.
A lándzsásat végigszedtem, mellette ittam a hársfateát, kamillateával inhaláltam, meg 1000-es C vitamin, és orrba-szájba naracsevés. :) Panadolra és az antibiora nem volt szükség szerencsére, de megnyugtatott, hogy van mihez nyúlnom, ha baj van.
Sajnos a köhögés elég makacs tud lenni, nem jövünk ki belőle olyan könnyen, mint egy torokkaparásból. :(
Ben-u-ron, Tantum Verde spray, Nasivin orrcsepp, sok forró leves, c-vitamin. Párologtass a radiátoron vizet, tehetsz bele pár csepp citromos illóolajat.
Sétálni menj ha jó idő van, de ha ködös-nyirkos, akkor nem ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!