5 hetes terhes vagyok. Aggódom, természetesen én is emiatt a H1N1 miatt. Eddig nem nagyon érdekelt, de mostmár nem csak magam iránt vagyok felelőséggel. Mit tegyek? Oltassak vagy ne oltassak?
Én sem oltattam, nem is fogok.
Sajnos rengeteg amerikai fórumot elolvastam, egészségportált, stb, és sokan írnak arról, hogy az oltás után 1-2 nappal elvetéltek az első trimeszterben. Bizonyítani nem lehet, tehát marad az, hogy az ember egy életen át örli önmagát emiatt...
Sajnos volt 18 hetes és annál idősebb terhes is, aki szintén elvetélt az oltás után 1 héten belül. Az egyik nem h1n1 ellen kapott, hanem a sima influenza ellen, és nem is az idén, hanem a tavalyi, vagyis 2008 -as szezonban! De csak most kapcsolt, hogy mitől is lehetett...
Sajnos akárhogy is nézzük, a higany méreg. Azok a kis életek pedig nulla immunrendszerrel, épp beinduló vesével elég nehezen tudják kidolgozni a mérget a szervezetükből.
Az igaz, hogy az etil-higanyt én letudom bontani nagyrészben, na de a babámmal egy vérkeringésen vagyunk, és ha 2 hét alatt kipisilem, az neki már rég sok... A higany pedig agykárosodást okozhat, másra nem hat, de az agyra igen, - hát kössz szépen... :S
Ha túléli a baba, akkor is a hatásai évek múltán fognak kijönni... Sajnos tudok egy hölgyről, aki a sima oltást adatta be magának 3 évvel ezelőtt, (de a 2 oltás ugyanaz, csak a vírustörzs más!), akkor várandós volt, a gyermekével most fizikoterápiára járnak Pestre, mert nem tudja mozdítani az egyik kezét 2 évesen, hirtelen lebénult. És nem ők az egyetlenek, akik emiatt járnak az ORFI-ba...
Én nem leszek tesztalany. Egy babát már elveszítettem, majdnem belehaltam a fájdalomba. Csak azért mert tele a gatyám, és az oltás után is ugyanúgy tele lenne, nem kockáztatom az egészséges 22 cm-es babámat.
De mindenki maga dönt.
Nekem a nődokim, és a házi is javasolta. Erre csak annyit válaszolok, hogy nem ők vajúdtak 11 hetesen 10 órát az előzővel, és dobták ki az apró darabokat a kukába...
Bocs, ha húzós, amit írtam, nem kell egyetérteni, de nagyobb abban a félelem, aki már egyszer elveszítette a gyermekét.
Sajnálom. :( Akkor tudod, mit érzek. :(
Soha, de soha nem próbáltak ki egy oltást sem kismamákon, épp a kis magatehetetlen magzatok miatt... Nekem ez önmagáért beszél... Ha dokinál vagyok, inkább sunyok, és tűröm a leszúrást...
Én még csak ma voltam dokinál,erröl még nem volt szó.Azért majd megkérdezem hogy neki mi a véleménye,avval nem veszítek.
Én is sajnálom h veled is ez történt.De mostmár a jövöre kell tekinteni és a születendő babára:)
Így van! :)
Te is vigyázz nagyon magatokra!! És pozitív gondolkodás, és sok beszélgetés a pocakbérlővel, hogy kapaszkodjon!! nekem ezek jöttek be. :)
:)
Ezt hogy érted hogy március 11 ?
Csak kíváncsi vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!