Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikortól számit alacsonyak,...

Mikortól számit alacsonyak, és mikortól magasnak a vérnyomás?

Figyelt kérdés

És honnan tudom megkülönböztetni(vérnyomás mérő nélkül),hogymost azért vagyok e rosszul mert épp alacsony,vagy azért mert magas?

Az elmúlt héten 3x is majdnem elájultam,szerencsére 2x itthon voltam ebből,a 3.nál meg épphogy hazaértem..Hirtelen jön rám mindig,először hányinger,aztán iszonyat fejfájás,homályos látás,hőhullám,és folyamatosan megy ki az erő bennem,a lábamból,és az ájulás határán vagyok.

Mindig megmértem utána,az egyiknél csak félórával rá tudtam megmérni,mert olyan rosszul volta,hogy fekve is forgott velem a világ,akkor 130/80 volt,a többinél 100/60,110/80.

Szinte mindig alacsony a vérnyomásom,100 körül,de inkább alatta szokott lenni.

2014. nov. 17. 14:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, lehet, hogy ez a rosszullét nem a vérnyomásod miatt van. A normális vérnyomás 120/80. Az orvosom szerint a 140-es még simán belefér a normális tartományba, és a 110 is...persze ez attól is függ, kinek mennyi szokott lenni általában. Nekem teljesen jó a vérnyomásom, de a magasnál gyakori a fejfájás, alacsonynál pedig a szédülés, gyengeség-érzet. De ez szerintem mindenkinél más. Ha mindig alacsony a vérnyomásod, akkor a 130 nálad már magasnak is számíthat, de lehet, hogy nem ártana kivizsgáltatni ezt a dolgot, főleg, ha terhes vagy.
2014. nov. 17. 14:55
 2/4 A kérdező kommentje:

köszönöm!

Ha ezt nem a vérnyomásom okozza,akkor ne tudom mitől lehetek rosszul.

Legközelebb csak 25-én megyek védőnőhöz,a dokimhoz meg dec.10-én.

Ezt hogyan,vagy mivel vizsgálják ki?

2014. nov. 17. 15:24
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálunk a férjem szenved magas vérnyomásban, neki kardiológus mutatta ki. Talán ő tudna neked is többet mondani, bár nem tudom, hogy terhesen ilyen esetben mi a helyzet. De szerintem nézesd meg, mondd , hogy babát vársz. Lehet, hogy kapsz egy 24 órás vérnyomásmérőt (férjem kapott), és az alapján meg tudják állapítani, hogy mi a helyzet.
2014. nov. 17. 16:13
 4/4 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen!

Utána fogok járni!Meg a dokitól is megkérdem.

2014. nov. 17. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!