Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire lehet megbízni az...

Mennyire lehet megbízni az ultrahang által adott terhességi korban? Ha azt mutatja, hogy 36 hetes és 3 napos vagyok akkor tényleg annyi?

Figyelt kérdés
2008. aug. 14. 19:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia. Ebben a korban már egyáltalán nem pontos, mert az uh-os gép a mért értékek alapján kidob egy terhességi kort, és azért ilyenkor már a baba méretét jócskán befolyásolja a genetika. A legelső uh. a legpontosabb, egész terhesség alatt az a mérvadó.
2008. aug. 14. 19:48
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem tényleg a gép a baba mért méretei alapján kiszámolja, hogy a magyar átlagember méreteihez képest mekkora korú lehet a magzat, de nem személyre szabott az uh készülék ezért mondják két hét ide -oda eltérés előfordul.
2008. aug. 14. 19:48
 3/9 A kérdező kommentje:

Végül is az utsó mensi első napja 2007.november.16

tehát augusztus 22-re vagyok kiírva a kiskönyvember 25.-e van nem tom miért viszont az uh szerint mikor a 36 hetesre mentem akkor mutatta a 3 napos értéket így meg augusztus 19 a szülés várható időpontja most akkor mi van ilyenkor??? ?:D

2008. aug. 14. 19:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Az, h majd ha kíváncsi lesz a világra az a baba, akkor kijön! :D Amúgy az UH-ra ilyenkor már tényleg ne adj!
2008. aug. 14. 20:00
 5/9 anonim ***** válasza:

Az utolsó mnensi első napja alapján számolt várható születési idő csak addig érvényes, amíg a 12. hét környékén ultrahanggal nem pontosítják le. Ugyanis a mensi alapján számolt nap mindig arra épít, hogy a ciklus 28 napos és félidőben van peteérés, de tudjuk, hogy ez messziről sem mindenkinél működik ennyire könyv szerint. Viszont az embrió az első trimeszterben (vagy a terhesség első felében, ezt nem tudom pontosan) egyformán fejlődik, nincs eltérés a méretben és a fejlettségben az örökölt genetika miatt még ekkor. Ezért a méretek alapján uh-val pontosan meg lehet határozni, hogy mennyi idős is a magzat. A későbbi uh ilyen szintem már nem szempont, mert akkor már minden babára egyéni méretek jellemzőek, a gép viszont egy nagy átlagra van beállítva. Ezért is van az, hogy először a könyvbe sok esetben bekerül egy mensi alapján számolt születési időpont, majd gyakran ezt módosítani kell az első ultrahang alapján kapott időpontra. (Gondolom nálad is ez történt, azért van két időpontod.) A későbbi uh-nál kidobott kor már csak útmutatónak van arra nézve, hogy a baba jól fejlődik-e (ha nagyon nagy az eltérés, akkor vizsgálódnak tovább), de ez már nem változtat semmin. Ezért ne is foglalkozz vele.

Egyébként meg erre a várható születési időpontra én nem is építek, én december 3-ra vagyok kiírva, de ha kérdezik, hogy mikor szülök, akkor november végét, december első felét válaszolom. Igazából 37. hét után már bármikor jöhet a babám, addig kérem, hogy maradjon még.

2008. aug. 14. 21:45
 6/9 A kérdező kommentje:
persze ezt tudom amit leírtál.A 12.uh-n tényleg 12 hetes volt a baba tehát akkor nem volt eltérés.Csak az érdekel ha nem szülök meg addig akkor mikor indítják a szülést?melyik értékhez viszonyítva mert az nem jó ha sokat marad bent idő után.Ezért félek egy kicsit meg aztán pánik is van mivel holnap leszek 39 hetes és azért már jöhetne bár csak 1 kg-ot híztam mégis nagyon nehéz.Jó babavárást mindenkinek.üdv
2008. aug. 14. 22:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszoló vagyok. Az eredeti uh alapján meghatározott időponthoz képest nézik, hogy mikor van a betöltött 40 hét, a többivel te ne is foglalkozz, csak azzal, ami a kiskönyvedben van. Ha holnap vagy betöltött 39 hetes, akkor egy hétig még biztosan nem vagy túlhordásban, indítani sem fognak (ha nincs egyéb ok, de ne legyen). Az, hogy mikor indítanak orvostól függ, van aki már két nap után, van aki a két hetet is megvárja, nagy átlagban én egy hét túlhordást engednek meg. Persze mindezt csak akkor, ha a magzatvíz tiszta.

Ne is gondolkozz ezen, lehet, hogy már jövőhéten kint lesz a babád! Sok sikert!

2008. aug. 14. 22:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerencsére ellenőrzik, h milyen a magzatvíz, és h van a baba. Ennek alapján hagynak rá 1-2 hetet, de orvosa válogatja, h mennyit. Ne aggódj ezen! Kitartás, már nincs sok! :)
2008. aug. 15. 06:21
 9/9 anonim ***** válasza:
Az a lényeg, hogy a szülésnek csak várható időpontja van, pontosan meghatározható ideje nincs. Ha meg akar a babád születni, akkor megszületik majd. A legtöbb első terhességnél úgyis túlhordja az ember pár nappal, az orvosok, tudják, hogy hány nap után kell beindítani a szülést.
2008. aug. 15. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!