Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cukorterhelés 4,5, majd 3,9....

Cukorterhelés 4,5, majd 3,9. Ez mitől lehetséges?

Figyelt kérdés
Ma voltam a 24.heti terheléses cukorvizsgálaton. Az éhgymri cukrom 4,5 lett. A cukros lötty megivása után 3,9. Szerinteten ez mitől lehetséges? A doki szerint az eredmény jó, mert a határok között van, de azt se kérdezte meg tőlem, hogy érzem magam, így nem igazán hiszek neki...
2008. aug. 14. 19:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Nincs ezzel semmi gond! Jól bontja a szervezeted a cukrot, gyors az anyagcseréd, ezért alacsonyabb a 2. eredmény. Üdv 26 hetes kismama
2008. aug. 14. 19:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Azt jelenti, hogy olyan szépen termel a szervezeted inzulint a cukor beérkezése után, hogy nem csak a bevitt cukrot bontja le, hanem a meglévőből is..ez hirtelen dózisnál előfordulhat.

Ez nam baj, csakakkor ha az alsó határ alá megy, mert 2 alatti vércukor ájulást okoz.

2008. aug. 14. 19:27
 3/5 A kérdező kommentje:
Egy ismerősömnek hasonló értéke volt és neki azt mondta a doki, hogy néha előfordul ilyen, hogy a szervezete mindent tartalékol és cukorrá alakít. Neki a szoptatás után vmilyen gyógyszert fognak ajánlani, hogy beálljon a szervezete a normál értékre. Eddig kb. 2ö kg-ot hízott és nem eszik többet...
2008. aug. 14. 19:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Mivel családi alapon állítólag hajlamos vagyok a cukorbetegségre, kétszer is túl kellett esnem a terheléses vizsgálaton. Hát cukorbeteg hála égnek nem vagyok, de mindkét alkalommal a második érték a normál tartomány alatt volt. Az első után annyira leesett a vércukrom, hogy rosszul lettem. A belgyógyász doki szerint a nagy menny. cukorra sok inzulint termelt a szervezetem, többet mint kellene. Azt mondta, hogy ez nem nagy baj, de figyeljek oda, hogy többször egyek keveset, nehogy ájulás legyen a vége. Szerintem nem eszem sokat, de sajna már 10 kg-ot híztam.

27 hetes pocakos

2008. aug. 14. 21:10
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi nektek a válaszokat! Valójában semmi panaszom nincsen -szerencsére-, de a kilók nekem is jönnek rendesen (+8) és tényleg nem eszem többet, sőt még csak kívánós sem vagyok!
2008. aug. 14. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!