Terhelés utáni vércukor eredményem 8 lett, a Honvéd kórházba küldtek a diabetológiára Dr. Baranyi Évához.150 grammos diétát javasoltak, de félek, az nagyon kevés lesz?
Nem lesz semmi baj, a baba a diéta mellett is rendesen fog fejlődni.
Nekem 8,7 volt a terhelt cukrom és 160 gr ch diétán voltam. Nem is sikerült mindig megenni ennyit.
nem kevés.
a cukrokat, a finomlisztet ki kell dobni, rizsből egyszerre egy marékkal max, krumpliból, tésztából szintén. Körtét, banánk max 1-et, de inkább felet, szőlőt is hanyagolni. stb. napi 5 adagra elosztva a 150g elég és teljesen tartható, majdnem hogy normális, értékes táplálékokat tudsz így magadhoz venni.
zsömle helyett pl. rozskenyér (igazi) egy szelet és nagy adag tojásrántotta paprikával, hagymával, gombával stb.
mindent ehetsz, csak ezeket a finomított szkat ne, akkor nem lesz gond a cukorral.
A nyirfacukor nem a legjobb választás, becsapós, mert annak van szénhidráttartalma, nem is kevés. Inkább steviat használj, annak nincs szénhidráttartalma és természetes is.
Én is 150 g ch diétán vagyok, őszintén szólva sokszor érzek éhséget, és nagyon-nagyon hiányoznak a finomságok. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de még a gy ümölcsöt is meg kell gondolni, hogy mi fér bele és mi nem. De persze kibírom, mert a babám a legfontosabb.
A diabetológián felosztják majd, hogy melyik étkezésre mennyi szénhidrátot fogyaszthatsz, ha abba majd belefér a rudi, akkor természetesen megeheted.
Én uzsira és tízóraira is csak 10-10 g-ot kaptam, abba nem sok minden fér bele. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!