Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 3 hónapja tudom, hogy kisfiam...

3 hónapja tudom, hogy kisfiam lesz, de a mai napig idegen a gondolat. Megváltozik valaha?

Figyelt kérdés
Nem támadásokat és letolásokat várok. Segítséget. Hangsúlyoznám, hogy SZERETEM és VÁROM, de maga az, hogy kisfiú lesz, teljesen idegen tőlem. Soha nem tudtam elképzelni magamat fiús-anyaként, vagy azt, hogy nekem valaha is kisfiam legyen, mellettem cseperedjen fel egy fiú. Tervezett baba, házasságba, szeretetbe érkezik. Mióta tudom, hogy nem lány lesz, mégis valahogy úgy érzem, mintha maga a terhesség is váratlanul ért volna. Mit tegyek, hogy ugyanannyira természetes legyen számomra, mintha lány lett volna?
2014. nov. 9. 12:40
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

9-es válaszoló...ne aggódj, el szoktam szégyellni magam a vágyaim miatt, sőt... még egyenesen utálom is magam emiatt. De ezek az érzések sajnos akkor is jönnek, ha napi szinten ostorozom magam miatta.

Őszintén sajnálom azokat, akik vágynak gyerekre, de nem lehet nekik... de gondolom te sem szégyelled el magad minden egyes levegő vétel után, hogy neked gép nélkül is megy... vagy nem szégyenkezve eszel minden falatot csak azért, mert hány meg hány éhező van a földön... és sorolhatnám még.

Egyszerűen tapasztaltabb anyukák segítségét szeretném kérni abban, hogy természetes érzés legyen elfogadni egy olyan helyzetet, amit eddig még nem sikerült 100%-ig feldolgozni.

2014. nov. 9. 13:31
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ahogy megszületik, ez meg fog változni :).

Legalábbis a saját tapasztalatom alapján. Annyira fogod imádni, hogy azt el sem tudod (most még) képzelni :).

2014. nov. 9. 13:37
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
8 és 9 válasz is az enyém, és egyébként igen, nap, mint nap szoktam gondolni azokra, akik nálam rosszabb helyzetben vannak, ez segít nekem is derűsebben látni a dolgokat és megbecsülni azt, amim van. Lehet neked is segítene. Ne akkor gondolkozz majd rajta, ha baj van a gyerekeddel, hogy mennyire ostoba voltál, amikor még mindenképpen kislányt akartál, hidd el, ha valami baja lesz a fiadnak, akkor fogod magad igazán szégyellni. Egyébként igyekeztem kultúráltan megfogalmazni minden válaszomban a véleményemet, mert azt, azért neked is látnod kell, hogy ilyen piszlicsáré dolgon vergődni a boldogság helyett neked sem jó, annak meg kifejezetten felháborító, akinek vágya lenne az anyaság. Persze el tudok vonatkoztatni, ezért írtam a 8. választ, a 9.-ket, pedig azért, hogy gondolkozz már el egy kicsit magadon.
2014. nov. 9. 13:40
 14/19 A kérdező kommentje:

9

Ahogy írtam is, szeretem és várom. De vannak pillanatok, mikor előtör belőlem a gondolat, hogy mennyire szerettem volna egy kislányt. Hozzá teszem, ez csak akkor tudatosult bennem, mikor kiderült, hogy fiú lesz. Előtte soha nem éreztem ennyire.

De gondolom attól, hogy naponta gondolsz a nehezebb helyzetben lévő emberekre, még neked is jól esik 1-1 ebéd, 1-1 séta...csak úgy, mert jó...mert ezt érzed (mindenféle gondolkodás nélkül) Mert én így vagyok vele...hogy jön az érzés anélkül, hogy gondolkodnék bármin is. Vess meg nyugodtan, ha ettől neked jobb, de van ilyen - szerintem másnál is.

Hálás vagyok azért, hogy ő van és egészséges, de ahogyan azt a kérdésben is írtam: "idegen a gondolat"

2014. nov. 9. 13:50
 15/19 anonim ***** válasza:
14 Jó, nem vetlek meg, senkit nem vetek meg, ebben az esetben ott a 8. válasz, azt adtam én, a többiből vagy átjön valami, vagy nem, vagy nincs is igazam, ez mindig benne van a pakliban.
2014. nov. 9. 13:53
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi is kisfiut varunk, mondjuk mi azt is szerettunk volna. Na en tipikus ellenteted vagyok. Ki tudnanak kergetni a vilagbol a kis tundi-bundi habos-babos ruhacskakkal.:) De ahoany anyukaval beszeltem eddig mindegyik azt mondta, hogy a terhesseg alatt barmit is szerettek volna kislanyt vagy kisfiut, amikor megszuletett a pici o volt a tokeletes szamukra. Ne hibaztasd magad, ezek szerintem normalis erzesek. Amikor a kezedben tartod mindent elfelejtesz. Es gondolj arra, hogy pont olyan szeretheto lesz mint a parod!:) Kitartast es ne legyen buntudatod!
2014. nov. 9. 14:52
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem olyan biztos az, h amint megszületik, el tudjátok fogadni, h fiú lett. Rengeteg szülő a gyerek felnőttkoráig se képes elfogadni, h pl. lány lett és nem fiú és ezt éreztetik is a gyerekkel. Nézzétek meg a sok fiúruhában járatott, fiús hajú kislányt...
2014. nov. 9. 19:25
 18/19 anonim ***** válasza:

9-es.: A keserűséged miatt nem kellene lelkiismeretfurdalást okoznod másoknak. Elhiszem, hogy rossz, hogy nem lehet gyermeked, de nem tudom milyen. Viszont azt meg te nem tudod, ha egyszer összejön, mit fogsz érezni. Lehet, hogy pont ugyanezt fogod érezni, mint a kérdező. Akkor te duplán szégyeld el magad? mert így érzel és egy másik nőt meg kioktattál, holott ugyanúgy érzel....senki nem tudhatja a másik min megy keresztül, amíg nem megy rajta keresztül ő maga. Annak idején én is azt hittem, át tudom érezni azok fájdalmát, akik elvetélnek...hát tévedtem, mert mikor én vetlétem el, akkor jöttem rá, mennyire dunsztom nem volt az egészről. Ezért írtam azt, hogy nem tudom, te mit érzel, de én se írtam azt a kérdezőnek, hogy nem hogy örülnél, hogy összejött, másnak nem megy olyan könnyen. 2x vetéltem el, mégis, most mikor végre összejött és kiderült, hogy kislány, mégis fiúra vágyom. Ezért írtam azt, hogy még akkor is érezhetsz úgy, mint a kérdező, ha még nehezen is jön össze. Terhesség alatt olyan hormonok mennek benned végbe, amik néha irreális dolgokat szülnek.

Kívánom neked, hogy mégis összejöjjön egy baba, vagy örökbe tudj fogadni egy babát, gyermeket! Tényleg szívből kívánom, mert amit te átélsz, azt nem kívánnám senkinek, de a vetélést sem.

2014. nov. 9. 19:33
 19/19 anonim ***** válasza:
18 Hidd el hogy abszolút el tudok vonatkoztatni, mert pillanatnyilag sokkal nagyobb a baj, minthogy valószínűleg nem lehet gyerekem. De valamiért tud dühíteni az, ha valaki a saját örömét veri szét azzal, hogy kitalál valami ostobaságot, amivel bántani tudja magát. Bár másik oldalról nézve talán a legnagyobb lelki nyomor az, ha valaki képtelen az örömre. Ha végre megvan a gyerek, akkor lehet, hogy beteg, kiderul, hogy egészséges, de fiú a szerencsétlen, miért nem inkább lány, lehet epekedve nézni a kislanyokat. Lehet ezt így csinálni, csak nincs sok értelme, de ez csak az én szerény véleményem. Ráadásul egyetértünk, hormonális oka van szerintem is, de az ember tud változtatni a saját hozzaallasan tudatosan is.
2014. nov. 9. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!