"Kisterhesek", hogyan tartjátok formában magatokat?
En terhesseg elott alakformalo tornat csinaltam heti ot-hat alkalommal, illetve napi ketszer masfel oras tempos setam is volt, mivel a nagyobbik gyermekem is baba. Ot vittem setalni, babakocsit toltam dombon le, fel, bevasarolni is szigoruan gyalog mentem. Nagyon-nagyon sok kilometert tettem meg egy nap.
Ezeket nem hagytam el terhesen sem, nem is igenyeltem a lassubb tempot jo sokaig, a tornabol a hasizomerositest es a sulyzos edzest kihagytam, a masodik trimesztertol attertem Rubint Reka kismama tornajara.
Talan ezek miatt, de egyaltalan nem viselt meg a terhesseg jo sokaig, fizikailag semmi bajom sem volt, se hat, se derekfajas, se totyogas, se semmi. Ugy alakult, hogy felido utan ket honapra meg dolgozni is vissza kellett mennem, ez pluszban napi nyolc ora allast, setalast jelentett. Nem azt mondom, hogy nem voltam hulla a nap vegere, de birtam, gyanitom, hogyha a terhesseg elejetol elhagytam volna a mozgast, akkor kipurcanok munkahelyen.
En csak a 30. het utan vettem vissza a tempobol, mert nyilni kezdett a mehszajam. A torna elmaradt, a setak lassabbak lettek, mar nem dolgoztam azota. Viszont meg most, a 37. hetben is meglepoen fitt vagyok. Nyugom alig van, pedig az elso terhessegem alatt ilyenkor mar a reggeli agybol kikeles is nehezen ment (akkor nem mozogtam ennyit terhesen, elegge elhagytam magam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!