Ti beadatnátok terhesség előtt a varicella (bárányhimlő) elleni védőoltást, ha még nem voltatok bárányhimlősek?
Ha sokat vagy gyerekekkel akkor igen.
Èn nem voltam, és nem adattam be, de nem voltam sokat gyerekekkel.
Második terhességemnék volt rizikós, mert a nagy akkor kapta az ismétlödö oltást mikor én félidös voltam. A gyerekorvos rámbízta a döntést. Legtöbb esetben az oltás nem okoz nagy gondot, de elöfordulhat, hogy lesznek a gyereken töle pöttyök, és azok fertöznek.
A probléma az is volt, ha nem adattam volna be az ismétlödöt, akkor elveszik az elsö értelme. ìgy beadattam,es szerencsére nem pöttyösödött ki a nagy.
Nem voltam bárányhimlős, és nem adattam be az oltást.
Amúgy bátyám sem volt bárányhimlős, és két fia van, mindkettő volt már bárányhimlős, de nem kapta el tőlük (és én sem, pedig betegen is találkoztam velük).
De persze nem lebeszélni akarlak, csak valahogy nálunk fel sem merült az oltás. Nem tudom miért, egyszerűen csak nem.
én beadattam magamnak. nagyon féltem tőle, nehogy terhesen érjen utol.
én a helyedben beadatnám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!