13 hetesen bevéreztem nagyon a baba megmaradt szerencsére, lehet e neki baja?
Voltál orvosnál?
Na pontosan ott kellett volna ezt a kérdést feltenni!
Egyébként ha a baba károsodik az orvos köteles közölni veled, mihelyst a tudomására jut..ha később felfedezhető károsodást szenved a magzat, akkor sajnos azt most nem lehet megmondani, de szerintem tudnád már ha gond lenne, és megfigyelésre szorulnál, most bent feküdnél a kórházba.
Teljesen nyugodj meg ezzel kapcsolatban , nem lehet baj!
A szakmai protokoll szerint a doki nem titkolhatja el a felmerülő problémát.
Megnyugtatásul a következő vizsgálatnál kérdezz rá, mert még épp átestél a bűvös határon ami a 12.hét.
Volt hasonló problémám 12 hetesen. Nekem egy elég nagy hematoma keletkezett és a placenta félig le is vált a méhfalról. Én rutascorbint szedtem, hogy azzal erősítsük az érfalakat, hogy a bevérzés ne nőjön tovább, illetve öt hétig pihennem kellett, nagyrészt fekve töltöttem a napot. Most már 25 hetes vagyok, semmilyen probléma nincs, a placenta visszatapadt, a baba egészséges, tökéletesen fejlődik. Nekem azt mondta a doki, hogy ebből akkor lehet gond, ha a placenta nem tapad vissza, hiszen akkor folyamatosan ott lesz a leválás veszélye, ami miatt egyből elveszítem a babát, illetve akkor lehet még baja a picinek, ha visszatapad ugyan a placenta, de túl nagy része hal el a hematoma miatt. Ugyanis ebben az esetben nem tudna annyi tápanyagot közvetíteni, amennyire szükség van.
Én azt hiszem, hogy ha a te eseted is ennyire veszélyes lenne, vagy lenne bármi, ami miatt a pici károsodhat, akkor azt az orvos mondta volna, hiszen nem titkolózhat előtted. Bármit is mondott, pihenj sokat, vigyázz most nagyon magadra, ne emelj ezentúl semmit, ne nyújtózkodj, ne hajolj. (Sőt, nekem azt is mondták, hogy ne is üljek fel egyből derékszögben hátonfekvésből.) Bánj úgy a pocakoddal, mintha porcelánból lenne. És ami a legfontosabb: nyugodj meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!