Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan változtatott meg az...

Hogyan változtatott meg az első gyermeked születése?

Figyelt kérdés

És hogyan változtatta meg a kapcsolatod ?

Első gyerek előtt állunk, és félek több dolog miatt is. Nem dolgozom, így nem fogok GYED-et kapni, félek, hogy elég lesz-e a párom fizetése 9 hónapig. Félek, hogy miután megszületik nem lesz időnk egymásra a párommal és megromlik a kapcsolatunk. Félek, hogy túl kevés időm lesz a barátaimmal. Nekik nincs gyerekük. És félek, hogy vége az összes eddigi lányos elfoglaltságomnak. Kérlek, kort is írjatok.

2014. nov. 5. 19:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Lényegesen nem változott. Nem kell a gyereknek rabja lenni, be kell osztanod az idődet, akkor jut idő a párodra, magadra és a barátaidra is. Igaz, kevesebb, mint a baba megszületése előtt.
2014. nov. 5. 19:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Párommal a kapcsolatom olyan mint volt, csak már nem csak mint nő és férfi, hanem mint anya és apa is létezünk.

Van időnk egymásra. Más időbeosztással, de van időnk arra, amit szeretnénk.

Barátaim szeretik a lányomat. Szívesen jönnek hozzánk, szívesen kirándulnak velünk (és még nem gyerekes családokról, személyekről van szó). Tehát a gyerek nem vett el tőlünk. Csak másképp oldjuk meg a találkozókat.

Lányos elfoglaltság? Nem tudom, ez engem nem aggasztott. Én gyerekkel is teljes vagyok.

Értem, hogy aggódsz, normális is. Viszont a gyerek születésével nem áll meg az élet. Sőt, lehet egy még szebb fejezet kezdődik! Ha nem várod, hogy a szádba repüljön a sült galamb, hanem te magad is teszel a kapcsolataidért, akkor lényegében nem fog megváltozni a párod vagy a barátaid hozzád való viszonya.

Csak kicsit átalakul az időbeosztás.

Én örülök, hogy vállaltuk a babát. Vannak nehézségek, és persze nem rózsaszín köd minden, de szerintem nem kívánhatnék annál jobb életet, hogy van egy szerető, saját családom.

2014. nov. 5. 19:53
 3/10 anonim ***** válasza:
Sokkal türelmesebb lettem, és nem gondoltam hogy sokszor háttérbe helyezem a saját dolgaimat. A férjemmel úgy érzem kicsit eltávolodtunk egymástól, az én hibámból. Csak a babára fókuszáltam. Csak körülötte forogtak a gondolataim és csak vele foglalkoztam. Próbálok tudatosan odafigyelni hogy őt se hanyagoljam el, de nehéz. A barátokon azt látom, hogy nem tudnak mit kezdeni a helyzettel. Úgy látom, hogy ők még nem készek a gyerekvállalásra, viszont nem változott meg velük a kapcsolatom. 28 éves vagyok és 6 és fél hónapos a kislányom.
2014. nov. 5. 20:20
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem Te nagyon fiatal vagy még, Kérdező.

Ha tanácsolhatom, várjatok még a babával. Nőjön be a fejed lágya, tombold ki magad, és nem utolsósorban dolgozz! Miért nem merül fel, hogy gyerekvállalás helyett munkát keress? Tudom, mi a férjemmel nagyon jól keresünk, Ő felsővezető, én pedig 300 ezer netto körül hozok haza, most, hogy gyeden vagyok, a max. gyedet kapom, ami 120 ezer. És még így is vannak neccesebb hónapjaink. Szval miért sietsz annyira?

Egyébként megkérdezhetem a korod?

2014. nov. 6. 00:46
 5/10 anonim ***** válasza:
2 gyerekünk van, a másodikkal úgy voltam itthon 3 évig, hogygyest kaptam rá csak. Itthon kézműveskedésbe kezdtem a születése után, jó volt pótlásnak. Persze hogy kevesebb időtök lesz egymásra, de nem kivitelezhetetlen. Nem szabad elvárnod, hogy folyton csak ő kezdeményezzen, és nem szabad ráfogni, hogy hulla fáradt vagyok, örülök, ha alszom. Attól mert anya vagy, nem múlhatsz el nőként, szeretőként a párod mellől. A gyerektelen barátokból sajnos lassan elkopnak a kisgyerekesek mellől, főleg ha nem értik meg, illetve nam fogadják el, hogy más a napirendetek, más az életritmusotok, mint a z övéké. Ha alkalmazkodnak kicsit hozzátok, akkor nem törvényszerű a barátságok megszakadása. A lányos programjaidból kicsit engedned kell, de ezt úgy is akkor látod, ha már megvan a baba.
2014. nov. 6. 09:26
 6/10 A kérdező kommentje:

24 éves vagyok, 19 éves korom óta dolgoztam szinte folyamatosan. most 3 hónapja nem találok munkát. de borsodban élünk, ahol ha megszakadunk se fogunk nettó 300 ezret keresni, mint te. a párom fizetése itt jónak számít, 130 ezer Ft körül.

sajnos nagyon rossz itt a helyzet, mindketten szeretnénk babát, és azért gondoltunk rá, hogy most, hiszen úgy sincsen munkám, mire a kicsi 1 éves lenne, talán jobb lenne a helyzet és akkor beadhatnánk bölcsibe, én pedig mehetnék dolgozni.

2014. nov. 6. 09:56
 7/10 anonim ***** válasza:

Fiatalok vagytok még, miért nem inkább a jobb életkörülményeken gondolkodtok és jöttök fel Pestre munkát nézni.Itt sem egyszerű de talán kicsit többet keresne a párod is.

130-ból őszintén fogalmam sincs hogyan lehet akár ketten is elélni, külön lakásban, esetleg albérletet is fizetni. Egyébként 31 vagyok, az első babát várom, eléggé megváltozott már most is az életem.

2014. nov. 6. 11:35
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha aggaszt a pénzügyi része, akkor előbb várd meg, hogy legyen munkád. A gyerekvállalás nem fogja megkönnyíteni a munkakeresést... és bölcsibe sem veszik fel mindenhol olyan könnyen a gyereket.

Én még vàrnék a helyedben. A jelenlegi problémádat nem egy baba fogja megoldani.

2014. nov. 6. 11:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Nagyon nem kellene ilyen körülmények közé gyereket vállalni, nem megoldás semmire. Jól írta az egyik kérdező, miért nem váltotattok a körülményeken?
2014. nov. 8. 11:03
 10/10 A kérdező kommentje:

még nem vagyok terhes, csak próbálkozunk. tegnap behívtak egy állásinterjúra hétfőre, ha felvesznek, dolgozom amíg csak lehet. így megoldódna a 9 hónap alatt nincs fizetésem félelmem.

nem értem, miért kell ilyen negatívan hozzáállnotok, 24 éves vagyok, a párom 25, itt borsodban teljesen jónak számít az ő fizetése, a legtöbb ember itt minimálbéren tengődik a gyárakban.

nem lesz egyikünkből se vezérigazgató 5 éven belül..

30 éves korom után semmiképp nem fogok már szülni, és 2 gyereket szeretnék. nálunk sokkal rosszabb helyzetben lévők is felneveltek már gyereket.

én nem a szüleim nyakára fogok szülni, külön élünk, igaz albérletben, de minden a miénk benne a szekrénysortól kezdve az utolsó kanálig, és félretett pénzünk is van. nagyon kevés fiatal pár mondhatja ezt el magáról.

2014. nov. 8. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!