14 hetes terhes vagyok, nem kávézok amióta megtudtam hogy kisbabát várok, de mostmár reggelente iszok egy keveset, mivel ugy olvastam, hogy már 12-13 hetes kortól már nem ige okoz semmi kárososdást?
az 1.babámnál már a szagától is undorodtam,így maradtam a 3in 1 és a tea mellett.
most a 2.babával napi 1 kávé kötelező,különben nem tudok magamhoz térni.és semmi bajunk,sőt,kicsit megelmeli a 90/60-as vérnyomásom
Én is kávéztam és az orvosom azt mondta hogy ihatok de tejjel mert igy nem árt a babának.Én az első pillanattól kezdve tejeskávét iszok és szerencsére semmi baj nem lett belőle.
20hetes km
Az egyik leggyakrabban feltett kérdés a kismamák körében, hogy vajon lehet-e kávét inni a terhesség alatt és ha igen, akkor mennyit.
Az alapszabály az, hogy lehet kávét inni a terhesség alatt, de mértékkel. Napi maximum 3 presszókávé az elfogadható mennyiség. 1 csésze kávéban kb. 50-60 milligramm koffein található. Kutatók nemrégiben bebizonyították, hogy napi 500 milligramm koffein (kb. 9-10 kávé) 2,2-szeresére növeli a vetélés kockázatát az első harmadban, és már napi 4 csésze is valamivel magasabb vetélési kockázatot eredményez. A 2007-ben végzett felmérés eredményeiből kiderül az is, hogy ez a vetélési kockázat csak a nemdohányzó nőknél áll fent, akik dohányoznak, azoknál nem (ennek ellenére nem szabad dohányozni a terhesség alatt, mert az meg súlyos fejlődési rendellenességeket okozhat).
A túlzott kávéfogyasztással kapcsolatos problémák fő okozója a koffein, amely a kávé mellett a teában és a kólában is megtalálható, ezért ezek fogyasztását is csökkentenünk kell úgy, hogy a napi fogyasztás 150 milligramm alatt maradjon (ez kb. 3 csésze kávé vagy 1 pohár kóla és 1 csésze kávé).
Ez a kismamablogon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!