Terhesség alatt fogyni?
Minden egyes könyvben, cikkben, tájékozatóban stb csak arról olvasni, hogy ne hízzon el/meg az ember terhesen. Felsorolják a következményeit, hátrányait, illetve, hogy mit tehetünk azért, hogy ne járjunk így.
Viszont sehol nem olvasok arról, hogy baj-e ha valaki picit fogy, esetleg nem változik a súlya vagy csak pár kilót hízik terhesen. Iyenkor ez káros a babára vagy sem?
Ott van pl a terhességi cukorbetegség, ami mellett 160-180 grammos diétákat írnak elő. Akkor most káros diétázni vagy sem vagy hogy van ez?
Terhességi cukorbetegségnél a szervezet nem tud elegendő inzulint termelni, ezért muszáj a cukor/szénhidrátbevitelt a minimumra szorítani. Ez nem súlycsökkentő diéta.
Kifejezetten fogyókúrázni nem ajánlatos terhesség alatt, de súlyosabb kismamáknál nem kóros, ha az átlagnál kevesebbet gyarapodik a súlyuk, sőt. Akár csökkenhet is. Pl ha egy nő 90 kilóval esik teherbe, teljesen normális, ha 90 kilóval vagy ennél kevesebbel szül - csak a baba legyen megfelelő súlyú.
Köszönöm a válaszaitokat!
2. válaszolótól kérdezem, hogy ha egy nem diabos kismama 160-as diétára fogja magát az káros a magzatra nézve, de ha diabos akkor nem?
Második vagyok. És sajnos nem tudom. :-) Csak hangosan gondolkozom: ha nem vagy cukros, akkor megfelelő mennyiségű az inzulin a véredben, és megfelelően lebontja a cukrot. Viszont ha túl kevés cukrot viszel be, akkor leeshet a vércukorszinted. Tehát lehet, hogy nem szabadna szénhidrát-diétára fogni magadat.
Szerintem orvost kérdezz meg erről, vagy a védőnődet.
A diétáról/fogyókúráról meg azt olvastam, hogy azért nem egészséges a babának, mert toxinok szabadulnak fel közben. Nem tudom, mi az igazság, én szülésig mindenesetre nem fogok fogyózni. :-) Csak igyekszem egészségesen táplálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!