Aki több mint 20kg-ot hízott terhesség alatt az is vissza tud fogyni a normál súlyára?
Szerintem általában nem. Átalakul a terhességgel az egész alkatod. Ha ugyan nem is látszik a terhesség alatt a nagy pocidtól, de valójában kiszélesedik a csípőd, megerősödik az egész alakod.
Én 54 kilóval kezdtem (a magasságomhoz képest csont és bőr voltam), aztán 81 kilóval szültem. Tehát 27 kiló volt a különbség. Most 8,5 hónapos babával még mindig 72 kiló vagyok, és egyelőre nem is megy lejjebb. Persze lehetne drasztikusan fogyózni, de akkor nem tudsz szoptatni. Már pedig a szoptatás egy egyszeri és pótolhatatlan lehetőség a babád számára! Szóval csak akkor tudsz (majd) jelentősen fogyni, ha már nem szoptatsz.
Szia!
Én 54-ről kezdtem és egy hónappal ezelőtt voltam 79 kg.
Most kb lehetek 82 remélem nem több és én most vagyok 33,5 hetes! Lassan 30 kg. :( ez sok? :D Az hát az enyém nagyon sok! ;(
Majd leadom!
Amúgy rám szólt a védőnőm, hogy ez nagyon sok és hogy diétázzak! Ez volt karácsony előtt! Nos, melyik kismama tud ellenállni a finom sütiknek karácsonykor? Hát nem érdekelt a véleménye és ettem a sütiket meg a finom kajákat, de csak módjával! Most meg magas lett a koleszterinem és diétázhatok. :(
Egyes emberek szerint normális ha terhesség alatt megnövekszik a koleszterin szint, mások szerint nem normális. :o
Mindegy a lényeg hogy én szülés után leadom a feleslegeket, de nem fogyokúrával, mert a tejcsi kell a babymnek! :D
Szia! Én 76-al kezdtem, 98-al szültem. Ennek lassan 9 hónapja. Még mindig szoptatok, bár már napi kétszer nem tejcsit kap.
A szülés után egyből 10 kg leugrott (88 kg), majd 3 hónap alatt visszajött 5 kg (93 kg). Most kb. 90 kg lehetek (önvédelmi okokból még a mérleg közelébe sem megyek). Néha zavar, de olyankor mindig eszembe jut, hogy az én testem most nem az én testem: azért van, hogy tápláljam a gyerekem. Fontosabb az, hogy anyatejet kapjon a babám, mint az, hogy mennyit mutat a mérleg.
De egyébként abszolút alkati kérdés, hogy a szoptatás alatt hogyan változik a súlyod: anyukámról csak úgy olvadtak le a kilók (velem 30 kg-t hízott), az anyósom fél éves szoptatás alatt ugyanannyit szedett fel, mint a terhessége alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!