Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon félek a szüléstől....

Nagyon félek a szüléstől. Mivel nyugtathatnám magam?

Figyelt kérdés
2008. aug. 13. 11:54
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
hát ebben nem igazán lehet segíteni merta szülés fájni fog ez biztos de nem olyan szörnyű és hamar túl leszel rajta amikor már fájásaid vannak akkor úgysem fogszazon rágódni hogy félsz én már kéts zülésen vagyok túl de bármikor vállakoznák a harmadikra is, mert annyira nem rossz a férjed legyen veled meg egy jó orvos akiben megbizól és ami még nagyon fontos egy nagyon jó szülésznő aki kedves és ha lehet tegezed, ő nagoyn sokat tud segíteni már attól a pillanattól amikor beértek a kórházba, az ő szerepe nagoyn fontos
2008. aug. 13. 12:04
 2/6 anonim ***** válasza:
Én is nagyon félek, és én a legegyszerűbb dologgal nyugtatom magamat: már hány nő megszült a földön!!! Aztán majd meglátjuk, velünk mi lesz... MInden jót, 23 hetes kismami
2008. aug. 13. 12:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Én is nagyon félek:( Családom női tagjai szerint ez természetes, és ők azzal nyugtatnak, hogy csak az elsőtől félünk nagyon, mert akkor azt sem tudjuk, mire számítsunk. Anyu azt mondja, hogy igaz, hogy iszonyatosan fáj, de ahogy megvan a baba, azonnal elmúlik, és ezt többen is megerősítették a rokonok között... úgyhogy fel a fejjel:) Sógornőm azt mondja, hogy azzal a képpel nyugtassa magam, amikor hazaérünk a kórházból és először vagyunk otthon csak hármasban... neki ez használt januárban. Ja és ne hallgass azokra az energiavámpírokra, akik csak rémeket mondanak a szülésről, csak sportot űznek belőle, ha mást halálra rémítenek.
2008. aug. 13. 12:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem az ismeretlentől fél mindig az ember. Azt gondolom, ha sokat olvasol róla fórumon, vagy könyvekben akkor meg fogsz nyugodni. Nekem még nagyon messze van a szülés de én nem félek tőle. Lehet majd ez megváltozik az idő előrehaladtával, de eszembe sem jutott félni, pedig sok rémtörténetet is hallottam. Annyi nő szült már, pont nekünk ne menne?! Fel a fejjel és próbálj utána olvasni esetleg videót nézni róla engem az valahogy megnyugtatott.
2008. aug. 13. 12:24
 5/6 anonim ***** válasza:
SZIA.ÉN MOST 21 HETES TERHES VAGYOK ÉS ÉN IS NAGYON FÉLEK,DE EZ AZTMONDJÁK TERMÉSZETES.HA MÁR OTT LESZEK A SZÜLŐSZOBÁN,TALÁN NEM EZEN FOGOK RÁGÓDNI....REMÉLEM.NE AGGÓDJ,AZTMONDJÁK NEM ANNYIRA FÁJ,MINTHOGY AZT MONDJÁK ÉS HA MEGLESZ A BABA EGY PILLANAT ALATT ELMÚLIK MINDEN FÁJDALOM.LEGALÁBBIS EZT MONDJÁK AZOK AKIK MÁR TÚLVANNAK RAJTA.SOK BOLDOGSÁGOT ÉS SIKERT ÉS PERSZE BOLDOG BABÁZÁST KÍVÁNOK NEKED
2008. aug. 13. 12:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Természetes, hogy félsz hiszen még nem csináltad.

De akkor is megszülöd a babád ha rettegsz a szüléstől, és akkor is, ha felkészülten várod a nagy napot. Az a nem mindegy, hogy ha megismered a lehetőségeidet azzal kapcsolatban, hogy miként tudod magadnak és a babának is megkönnyíteni ezt az eseményt, azzal enyhítheted a fádalmadat és gyorsíthatod a szülés menetét, míg az első esetben akár fájdalmasabban élheted meg, és el is nyújthatod a szülést, és ez egyikőtöknek sem jó!

Kérdezz a kezelőorvosodtól, védőnődtől, ha van, akkor a szülésznődtől! Menj szülőszoba-látogatásra!

Ha szülsz, közben megismered egy másik önmagad. Mert a szülés fáj, nincs mit szépíteni. Fájásokkor annyira, hogy azt hiszed nem bírsz többet, közöttük pedig úgy érzed, kibírod a dupláját is. Bízzál magadban!

Félősöknek ajánlom a szülés.lap.hu-t, nagyon sok mindennek utána lehet itt nézni. :)

Gyors, és szép szülést kívánok!

2008. aug. 13. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!