A férfiaknak miért jutott ilyen kevés dolog a terhesség alatt?
Szia.Ezek valóban érdekes dolgok de kár ezen gondolkodni hisz ez az élet rendje.A terhesség ezzel jár,és ha elvállaltuk el kell viselnünk és végig kell csinálni.
Az hogy az apuka nem szeretne bent lenni a szülőszobában megint más kérdés.Talán majd a nagy nap közeledtével változik a véleménye és mégis szeretne részese lenni,ki tudja...De ha mégsem,természetesen nem azt jelenti hogy utána ne szeretné ugyan úgy a babát.Valóban jó érzés és nagy "segítség" ha az apa is jelen van a szülésnél de nem követelhetjük meg.
Nekem talán könnyebben megy a dolog.A párom amikor csak tud mindenhova,mindenféle orvosi vizsgálatra elkísér,bejön velem a védőnőhöz,szeretne bent lenni a szülésnél.Nagyon kíváncsi mindenre,mindenről tudni szeretne,és mindenhol ott akar lenni.Jól esik,mert tudom mennyire szereti már az első pillanattól kezdve a picurt,és várja nagyon.Ő is készül testileg lelkileg ahogyan csak lehet.Ő szeretné a gyerekszobát berendezni,kiválasztani a megfelelő berendezési és dekor tárgyakat,ugy gondolja ez az Ő feladata.Próbálja kivenni a részét mindenből.Itthon is sokat segít így azért vissza jön nálunk az hogy mi nők hordjuk ki a babát és szüljük meg de a férfi ez idő alatt sem tétlenkedik,hanem sokat segít és vesz le a vállunkról bizonyos terheket.Míg a szülés után minden fájdalmat elfelejtünk a baba láttán,ők természetesen nem felejtenek és biztosan továbbra is mondogatni fogják milyen sokat segítettek míg mi itthon pihentünk mert szinte csak ezt látják tőlünk :-)
Boldog babavárást!
17 hetes kismami
Az én férjem minden egyes orvosi vizsgálatra, ultrahangra, vérvételre stb elkísér. Ezen kívül a terhességi tüneteket ő is elviseli, nemcsak én, mivel ő hallgatja a hisztimet, a jajdeszeretnékenni..., meg ő nézi végig, hogy változik az alakom, és ugyanúgy szeret!! Ő is ugyanúgy fél a szüléstől, hiszen aggódik értem.
Szerintem a pasik másképp, de ugyanúgy benne vannak ebben az egész terhesség-sztoriban! Nekünk se könnyű, nekik se könnyű, ezért kell együtt csinálni!!!
Fel a fejjel! MInden jót, üdv 23 hetes kismami
kispapa vagyok: túl sok időd van ezeken gondolkodni. ezek a te feladataid. a férjedet pedig nem kötelezheted arra, amit nem akar.
a szülés szerintem olyan, mint a mészárszék, bár még személyes tapasztalatom nincs. ha a látványtól elmegy a kedvem a szextől, persze megint én leszek a hibás...
a házasságomat nem teszem kockára, mert nem pár évre terveztem, mint a magyar átlag.
Szia!
Részben igazad van, nekünk ez a része nehezebb, de ez a természet rendje, és nem cserlélném el ezt az állapotot!
Gondolj arra, hogy mi meg cserében évekig itthol lehetünk, nem kell egész életünkben dolgozni, foglalkozhatunk más dolgokkal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!