Hogyan zajlik a genetikai kivizsgálás amit a 18-20 héten végeznek?
azt mondta a dokink hogy ha az afp-t megkapom utána mennem kell oda ez hogy zajlik ?
nemcsak annak kell menni akinek eltérést mutat az eredmény vagy aki 30 felett van?
Szia! A 16. héten megtörténik az afp vérvétel, és ennek az eredménynek a birtokában kell menni a 18. heti UH-ra. Az ultrahangon való megjelenés mindenképpen megtörténik, bármilyen is az afp eredmény, mert a kettő együttesen alkotja a vizsgálatot.
Nálunk (Miskolcon) ha nincs a kezedben az afp eredmény, nem is engednek be a 18 hetes UH-ra.
igen én azt kérdezem azt a kötelező 18 hetit!!
az hogyan zajlik?csak egy sima uh?
köszönöm amugy a válaszokat!
A 18-20. heti genetikai UH egy egyszerű ultrahangvizsgálat. A magzat főbb méreteit nézik, meg hogy a belső szervei megvannak-e, működnek-e (gyomor, vese, szív). Nem szúrnak, nem vágnak semmit, azt külön kell kérni, és amniocentézisnek hívják (ráadásul magas a vetélési kockázata).
Itt Miskolcon nagyon futószalagon csinálták, legalábbis az SZTK-ban. Egy kismama=2perc. Alig feküdtem le az asztalra, már álltam is fel, azt is csak utólag vetette oda a doki a kérdésemre, hogy 80% kislány.
(A 23. heti 4D szerint fiú lesz. Ennyit erről.)
az igen:(
hát ez szomorú
köszönöm neked is a választ
Szia! Én magánorvosnál voltam genetikai uh-n, még meg sem volt az afp eredményem, amikorra időpontot kaptam, úgyhogy én anélkül mentem. Kb.20percet voltam bent, megnézte, hogy minden rendben van-e a magzattal, lemérte a méreteket, és kaptam 4 db képet is. Majd az ott kapott lelettel mentem vissza a saját orvosomhoz.
Én is úgy tudom, hogy mindenkinek kötelező elmenni erre a fajta ultrahangra, függetlenül az afp eredményétől.
utolsó:
Debrecenbe járok én is azt esetleg nem tudod hogy mikor megkapom a beutalót a genetikai uh-ra a klinikára kell időpont vagy csak odamegy az ember és érkezési sorrendben megy?
ui.:
a 18 heti kötelezöre értam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!