Kez-lab-szaj betegseg terhesseg 8. heteben nagyon veszelyes lehet?
A kislanyom ovijaban kering a fent emlitett virus..En a 8.hetben vagyok.Elegge aggodom,nehogy haza hozza es megfertozzon.
Szerintetek mit tegyek?Esetleg ne jarjon mostansag oviba?
Ui.Nem az a beteges tipus,5eves..alig volt beteg eddig!
Szia! Remélem még olvasod. Na szóval, én utánajártam mert 7 hetesen elkaptam, nagyon durván, 3 napig alig éltem a fájdalomtól, minden terhestünetem eltünt. Aztán szép lassan visszatért, amikor már enyhült az idegfájdalom. Sok-sok pöttyöm volt, 100-nál több. Járni és fogni 2 napig egyáltalán nem tudtam. Szóval nem ragozom, a baba védelme miatt jól leépültem.
Ez egy herpes vírus, a terhesség utolsó harmadában, leginkább a szülés előtt okozhat problémát. Első trimeszterben nem valószinü, de nem igazán kaptam én sem választ erre, csak reménykedtem. Azóta már több uh-on voltam, jelenleg 16. hétben vagyok, néhány napja voltam uh-on, eddig minden rendben. És bizom benne, hogy már nem okoz gondot a betegség. De pl. a körmeim még most is töredeznek, ez a betegség még sokáig okozhat börtüneteket, és vagy a körmök leesését. Sokáig elhúzódó betegség. Első beteg a kisfiam volt, szeptember közepén, és még most is vannak betegek a faluban. Az nem megoldás, hogy nem viszed oviba. És erősen fertőző betegség is. Kérdezd meg a nőgyógyászod, vagy a gyerekorvost hogy mivel védekezzetek. Én együtt is aludtam az akkor nagyon fertőző kisfiammal. Itt leginkább a 3-4 éveseket döntötte le. Enyém is 3,5 éves. A nagyobb gyerkőc (7 éves) nem kapta el.
Nagyon szepen koszonom az utolso kommentelonek,de rajta kivul is mindenkinek a valaszokat!
Hala Istennek nem betegedett meg a kislanyom es igy en se kaptam el :)
Remelem tovabbra sem veszelyeztet minket semmi.mar lassan tul leszunk a 12.heten :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!