Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Veszélyeztetett terhes vagyok....

Veszélyeztetett terhes vagyok. Már a táppénz alatt felvehetnek helyettem valakit, vagy csak a szülési szabi alatt?

Figyelt kérdés
2008. aug. 12. 21:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Felvehetnek valakit helyetted, de csak határozott időre, vagyis pontosabban a távollétedig. Ez persze lehet akár 3 év is, de nyugi téged nem tudnak elküldeni, kivéve,ha próbaidős vagy.
2008. aug. 12. 21:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Engem inkább az aggaszt, hogy helyettesítenie kell valakinek (tanítok ) és nem tudnak felvenni a helyemre senkit.
2008. aug. 12. 21:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, én is tanítottam a szülés előtt, és a terhesség utolsó 2,5 hónapjában táppénzem voltam. Már arra az időre is tudtak helyettem felvenni valakit. Vele most határozott időre kötöttek szerződés, addig, amíg én vissza nem akarok menni, vagy amíg le nem telik a 3 év. Sajnos sok tanár van munka nélkül, biztos helyetted is könnyen találnak valakit.
2008. aug. 13. 09:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Figyelj!

Ha veszélyeztetett terhes vagy, akkor a gyerek az elő, és az egészsége, és nem a munkahely!

Majd megoldják, az nem a te dolgod.

Táppénz alatt is vehetnek fel helyetted, ha közlöd, hogy nem tudsz jönni többet.

Én is rágódtam, mert időben bejelentettem, fel is vettek valakit, akit betanítottam, és az utolsó napon közölte az illető, hogy nem jön többet.

Napokig tök ideg voltam, hogy majd biztosan rá akarak beszélni, hogy még maradjak, stb, de rendben ment minden.

Az már az ő problémájuk!

Én is agyaltam rajta, de nem szabad, főleg, ha veszélyeztetett terhes vagy!

2008. aug. 13. 11:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Veszélyeztetett terhesként tartós táppénzesnek számítasz, így minden további nélkül felvehetnek helyettest.
2008. aug. 13. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!