Normális ha a védőnő úgy megnyomkodja a hasamat, hogy az utána mindig fáj?
Ma is szanaszét nyomkodta és azóta szúr. Félek, hogy szegény babucit is bántja ezzel, rosszul vagyok ettől a nőtől. Hiába mondom neki, hogy fáj, ugyanúgy folytatja.
Szerencsere a babanak semmi, de semmi baja nem lesz ettol.
De ettol fuggetlenul neked kellemetlen, sot faj!
Ezert mondd meg neki, h az orvosodra biznad a baba helyzetenek megiteleset, a szivhangot hallgassa meg, de a tapogatast hagyja az orvosra.
Nem kell mindent elturni. En nagyon haragszom a vedonokre, mert sokszor ostobabbak, mint a kezdo anyuka magatol.
Mindenképp szólj rá! Mi a fenét nyomkodja a hasad, és egyáltalán minek nézi, hogy hogy fekszik a baba? Az az orvosod, és az uh feladata, nem az övé! Én már lerugtam volna az biztos!
31 hetes kismama
Köszi a válaszokat.
Sajnos külföldön vagyok és az orvosommal eddig még nem is találkoztam, csak a nevét tudom.
Ultrahang meg 2 volt és már nem is lesz, biztos azért az ő feladata...
De ha nektek nem nyomkodja otthon, akkor legközelebb megkérem, hogy ne is nyúljon hozzám. Ezek szerint nem olyan fontos.
Az a lényeg, hogy a babának ne legyen baja, mert utána agyonütöm, ha valami rosszat csinál. Annyira vigyázok mindig, hogy még csak hozzá se érjen semmi a hasamhoz...
Ha jól sejtem, akkor a kérdező külföldön él és itt a baba fekvésének a megállapítása a "védőnő" feladata, ezért nyomkodja a hasát. (Nincs külön orvos a terhesgondozáson és nincs is már ultrahang a 20. hét után.) Annyiban tenném érthetővé a dolgot, hogy nem szó szerint védőnő az adott hölgy, nem az a funkciója csak, mint az otthoni védőnőnek, hanem ő tölti be a szülésznő szerepét is.
Ettől függetlenül tényleg nem normális, hogy ha túl fájdalmasan nyomkodja a pocakot. Nem hiszem, hogy a babának baja lesz emiatt, de tényleg kellemetlen lehet.
Az utolsó vagyok, egyszerre írtuk a kommentet majdnem... :-)
Majd írok neked privátban, annyit viszont itt hozzáteszek, hogy sajnos itt nem lesz sok lehetőséged arra, hogy megtiltsd neki a nyomkodást, illetve az neked nem lenne hasznos, mert tényleg tapogatnia kell ahhoz, hogy a gyerek fekvését meghatározza. És ezt nem lenne logikus megtiltani az otthoni rendszerre hivatkozva, illetve inkább már ne is hasonlítsd össze a kettőt, hiszen otthon erre van más módszer, itt viszont nincs. Maximum annyit kérhetsz tőle, hogy finomabban csinálja, ha lehet, illetve rákérdezhetsz az illetékeseknél, hogy válthatsz-e midwife-ot, igaz, ennek már nem sok értelme, mert szerintem hetek kérdése, amíg ez megtörténne, az meg már késő. Sokat már úgysem találkozol vele, hiszen szülni valószínűleg egy másiknál fogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!