Szerintetek jó, ha van otthon magzati szívhang hallgató?
Szia
Nekem van ilyenem,de! Holnap jönnek megvenni.
Egy hónapja van meg,kétszer vagy háromszor használtam abból az egyik alkalomból nem találtam a kicsi szívét.
Én úgy gondolom inkább az anyai megérzéseimre szeretnék hagyatkozni ezután is ,mint eddig. Nem egy esetet hallottam,illetve mesélte szülésznő,hogy a kismama aggódott,mert nem mozgott a baba és meghallgatta otthon a doppler készülékével a kicsi szivecskéjét. Ami a köldökzsinóráramlás volt. Mikor másnap sem jelentkezett ismét meghallgatta,és rettenet mód le volt lasszulva. A korházban már késő volt.. otthon maradt a kismama mert hallotta a szívverést a mozgásra nem figyelt. Sajnálatos....
Ha felhívod a védőnőt,hogy mi a helyzet és úgy érzed ez meg az van,ő tud hallgatni szívhangot. (nem egyszer csinálta,tudja mit kell hallani és hol)
Szóval,én inkább az ösztöneimre hallgatok de ez én vagyok :)
31hkm
Mi kaptuk, de nem sokszor használtam, pont emiatt amit írsz. Először túl hamar akartam vele meghallgatni a babám szívverését (mert az volt a dobozon, hogy már a 16. héttől használható),de persze nem találtam, tiszta ideg voltam a következő ultrahangig.
Akkor később volt olyan, hogy nem a babát, hanem a saját verőeremet találtam meg (de azt hittem hogy a baba), és lassabb volt mint a babának kellett volna lennie, akkor is idegeskedtem :). Na ezután raktam el inkább. A végén volt, hogy megtaláltam már könnyen (tudtam, hogy a védőnő és a szülésznő hol szokta megtalálni) és akkor élmény volt, hogy hallgattuk egy kicsit a párommal egyszer-egyszer. De megnyugtatásra nem volt jó. Nem ért hozzá az átlagember, hogy hol kell keresnie, pontosan mit kell hallania, szóval csak idegesíti magát ha olyan típus.
Mind igaz amiket a többiek leírtak, de szerintem ha Neked van, döntsd el Te, hogy Neked hasznos-e. Megnyugtat? Vagy inkább jobban felidegesít?
És még egy dolog: ha nagyon idegeskedős vagy, azért tartsd szem előtt, hogy nem jó szegény babának, ha állandóan a szívhang figyelővel "zaklatod". Ha nincs aktív napja, és amiatt idegeskedsz, inkább egyél meg egy kis csokit, és figyeld a mozgását egy kicsit nyugalomban. Hány hetes vagy?
Megnyugtatott, nagyon szerettem.
Nem mindennap, de esténként lefeküdtem az ágyra és hallgattuk a férjemmel együtt.
Ha sokáig nem mozgott, akkor is ráhallgattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!