Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 3 héttel le van maradva a...

3 héttel le van maradva a kisbabám?

Figyelt kérdés
Utolsó mensi szerint 30 hetes vagyok, voltam a 28. héten ultrahangon, akkor uh. szerint a baba 27 hetIUGRes. Ma is voltam uh.-on, a uh szerint 27 és 3 napos. Beakarnak fektetni a kórházba. Mitől lehet lemaradva? illetve azt írták a papíromra,hogy IUGR. Ez mit jelent?

#30. hét #baba lemaradás #IUGR.
2014. okt. 22. 13:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

12 hetesen megfelelt a korának? Mert addig nőnek egyformák a babák. Ha akkor is kisebb volt, akkor valószínűleg csak később fogant.

IUGR = Intrauterine growth restriction = Méhen belüli növekedés-visszamaradás

[link]

2014. okt. 22. 13:27
 2/11 A kérdező kommentje:
Akkor még igen. Megnézte az összes uh. leletet, ez alapján adta a beutalót.
2014. okt. 22. 13:32
 3/11 anonim ***** válasza:
Az azt jelenti, hogy sorvadt magzat, valami miatt kisebb, mint kellene lennie. Én befeküdnék a kórházba. Ott akkor figyelik és ha gond van akkor ki is tudják venni. Én toxémiás lettem, és nekem is előtte mielőtt felment volna az egekbe a vérnyomásom a lányom rosszabb értékeket produkált a fejlődésben, kisebb volt. Mellesleg semmi baja nem lett végül, de nagyon figyelték. 2 naponta mentem a kórházba egy időben, aztán amikor látták, 28-30 hetesen, hogy fejlődik még tovább akkor hetente kellett mennem utána 36 hetesen megint 2 naponta, mert akkor megint nem voltak jók az eredmények. Húzta a doki amíg tudta, végül 40 hétre született, de valami nem volt már okés utolsó napokban, mert utána napokig glükóz kapott, amire helyrejött a cukra. De egészséges amúgy, tény kicsit kisebb mint a társai, de én is nagyon alacsony vagyok, így mondjuk ez nem meglepő. De okos és nagyon ügyes amúgy.
2014. okt. 22. 14:24
 4/11 anonim ***** válasza:
12 hétig egyformán fejlődnek. enyém a 29 hetes 4d-n 23-26 hetesnek felelt meg a gyerekem.!!!!! szerinted? agyf@.zt kaptam majdnem. orvosnak mondtam, az meg csak csóválta a fejét. 41 hetesen lett meg a babám, igaz 2900 gramm lett, 48 cm, de tökre arányos, szép gombóc fejű :D ma pedig 15 hónapos kb 10 kiló, 80 cm. nem egy nagy gyerek, de szép formás :)
2014. okt. 22. 14:37
 5/11 anonim ***** válasza:
kiegészítem: a karja és lába hossza felelt meg 23-26 hetes babáknak. a fejkörmérete 39 cm volt.
2014. okt. 22. 14:39
 6/11 anonim ***** válasza:
33, ezt is elírtam :D
2014. okt. 22. 14:39
 7/11 A kérdező kommentje:
Engem az ijesztett meg nagyon, hogy azt mondta a doki,hogyha a kórházban sem fejlődik ahogy kéne, akkor megműtenek és kiveszik, és kint fogják táplálni. De még nagyon kicsike a kinti létre. csak 1130 g.
2014. okt. 22. 14:51
 8/11 anonim ***** válasza:
Szia. Tökéletesen átérzem a helyzetedet, ugyan ezennmentem át augusztusban. 12. heti uh-n rendben volt minden. A 18. hetin 2 hét lemaradás. 24. héteb 3-4 hetes elmaradás. 34. héten 6 hetes lemaradás. Na ezen a ponton vették ki, mert már 3 hete nem nőtt. 1260 gr 40 cm lett. Úgy tűnik, egészséges, már 2,5 hónapos. 6,5 hétig volt kórházban, de jól vette az akadályokat. Nálam a méhlepénnyel volt a probléma, nagyon rossz állapotban volt, és a köldökzsinórban is el volt vékonyodva az ér, pedig uh-n mindig azt mondták hogy rendben van, és az áramlás is tökéletes volt. De mégsem. Lényeg a lényeg, mindenképpen feküdj be. És ha ki kell venni akkor se ilyedj meg! Kint megnőnek egy kettőre! Sok szerencsét, jó egészséget!
2014. okt. 22. 18:47
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! bementünk, és az ottani doki azt mondta,hogy ráérek hétfőn befeküdni, mert az ünnep meg hétvége alatt nem sok minden történne. Addig pihenjek, figyeljem a magzatmozgásokat, és ha bármi gond van, akkor azonnal menjek be. Ha nincs semmi, akkor menjek vissza befeküdni.
2014. okt. 23. 09:27
 10/11 anonim ***** válasza:
Hogy vagytok?
2014. nov. 6. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!