Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A nőgyógyász írt ki táppénzre,...

A nőgyógyász írt ki táppénzre, de azóta még nem voltam nála. Ő fog adni havonta erről igazolást?

Figyelt kérdés
A könyvelőm követel rajtam valami rózsaszín cetlit, amit a dokinak havonta kell adnia (hogy táppénzen vagyok). Holnap megyek terhesgondozásra, ott kérjem majd akkor ezt, tudni fogja miről van szó?
2008. aug. 12. 11:03
 1/9 anonim ***** válasza:

szia

a terhesgondozáson adnak egy papírt,amit elviszel a háziorvosodnak,aki ezzel az igazolással tud állományba tartani,csak szólj a papírért a gondozóba.

a háziorvos meg így adja neked a rózsaszín papírt,ami a táppénzesed,ezt kell leadnod.remélem segítettem,üdv.

3 hetes manó anyukája

2008. aug. 12. 11:06
 2/9 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy engem nem a háziorvos vett állományba, hanem a nődoki, és a háziorvost nem is érdekelte hogy táppénzen vagyok. Ezért nem értem, hogy mi van. Remélem kiadják a terhesgondozáson is.
2008. aug. 12. 11:12
 3/9 anonim ***** válasza:
A nőgyógyász beírja a terhes kiskönyvedbe az állapotod,hogy keményedik,fájlalja a kersztcsontját v.ilyesmit,tehát amiért táppénzre javasol és ha minden hónapban oda írja,hogy non post.(keresőképtelen)akkor azzal elmégy a háziorvoshoz és ő ez alapján ír ki táppénzre.Ő adja oda neked a rózsaszín cetlit,ami kell a könyvelőnek.
2008. aug. 12. 11:14
 4/9 anonim ***** válasza:
A nőgyógyász nem vehet állományba csak javasolhat.Van ahool a terhesgondozóba lehet még,nálunk már nem engedték,mert be akarják szüntetni.A háziorvos ez alapján köteles kiírni.
2008. aug. 12. 11:16
 5/9 A kérdező kommentje:
Én is azt hittem hogy így van, de már egy hónapja ő ideadta nekem a rózsaszín táppénzes papírt, sőt még ő nézett rám furán, hogy miért gondoltam hogy a háziorvos adja.
2008. aug. 12. 11:16
 6/9 A kérdező kommentje:
Ja, nekem a terhesgondozáson adták, de a nődokim is ott volt, tehát ő adta.
2008. aug. 12. 11:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én kaposvári vagyok, nálunk úgy működik a dolog, hogy a nőgyógyászom beírta a kiskönyvbe, hogy javasolja a táppénzt. Ezt bemutattam a terhesgondozóban "működő" nődokinak és ő írt ki. Aki táppénzes, annak kéthetente kell mennie a gondozóba és ott kapjuk a táppénzutalványt, a rózsaszínűt.
2008. aug. 12. 11:24
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, akkor biztos nálam is így van, csak nekem nem mondták hogy kéthetente kell.
2008. aug. 12. 11:25
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Engem eddig a háziorvosom tartott tp-en, de most már a doki átvett és tőle kapom havonta a papírt!

2008. aug. 12. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!