Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hüvelyflóra visszaállításra...

Hüvelyflóra visszaállításra mi vált be nektek?

Figyelt kérdés

10 hetes vagyok és gombás fertőzés kikezelése után gondoltam kipróbálok valamilyen hüvelyflóra visszaállítót, mert előfordult már, hogy néhány hét múlva újra visszatért a gomba.

A gyógyszertárban a gyntima probiotica hüvelykúpot ajánlották. Nagyon bizarr volt, mert hajnalban arra ébredtem, hogy "bepisiltem", a tisztaságit és a bugyimat is eláztatta valami víztiszta zsálya szagú folyadék. Elképzelni se tudom, hogy honnan jött annyi. Most reggel rákerestem, hogy ha zsálya van benne, akkor tényleg szabad-e terhesség alatt használni, és azt találtam, hogy nem ajánlott, szóval többet nem használok belőle.

Ti használtatok olyan kúpot, ami bevált és valóban lehet kismamáknak is alkalmazni?

2014. okt. 15. 07:43
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Terhesség alatt elméletileg csak nagyon indokolt esetben szabad irrigálni és csak orvos által javasolt kúpot szabad használni. Én nem kísérleteznék a helyedben, megkérdezném a kezelőorvost. Ha mindenképpen szeretnél valamit használni, akkor a natúr joghurt, kefír jó szokott lenni irrigálásra, de én terhesen ezt sem biztos, hogy használnám orvosi utasítás nélkül.
2014. okt. 15. 08:45
 2/5 anonim ***** válasza:
Mióta odafigyelek a szénhidrátra (Főleg, hogy cukros, fehér lisztes dolgokat nem eszem), 160-180g ch-t eszem egy nap, azóta nincs gombám. Előtte, még terhesség előtt is, háromhavonta jártam kenőcsért, kúpért. A doki szerint a gombák is megérzik a cukrot, jól élnek vele. Nekem ez vált be és terhesség alatt is alkalmazható, sőt, előtte-utána is egészséges. Nem azt jelenti, hogy koplalj, csak számolj!
2014. okt. 15. 09:21
 3/5 A kérdező kommentje:
Ok, köszi a válaszokat. A szénhidrát diétáról már hallottam, hogy segít gomba ellen. Komolyan megfontolom. Koplalni biztos nem fogok, (de azt nem is szabad ugye) mert elég soványan kezdtem a terhességet. Régóta fel kéne szednem pár kilót csak nem megy - de szeretnék egészségesen hízni.
2014. okt. 15. 09:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem a lactofeel gél is bevált, olvass utána.
2014. okt. 15. 12:55
 5/5 anonim ***** válasza:

A szénhidrát diéta valóban jó gomba ellen, de a hüvelyflórádat nem fogja visszaállítani. Nekem eddig a vagilact vált be legjobban, de az fitoösztrogént tartalmaz, a dokim szerint az nem árt, de ha félek tőle, akkor a lactofeelt javasolja. Ez utóbbit még nem próbáltam.

Ugyanakkor korábban azt olvastam, hogy ezek a helyreállító kúpok stb. nem egyformán hatnak mindenkinél, mert minden nő hüvelyflórája más, úgyhogy ami az egyiknek jó, nem biztos, hogy a másiknak is, kísérletezni kell. Persze terhesség alatt csak óvatosan, nem biztos, hogy mind biztonságos ilyenkor, utána kell járni.

2014. okt. 15. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!