Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 36 hetesen 100cm-es haskorfoga...

36 hetesen 100cm-es haskorfogat milyen? A 30 héttől nem nol a haskorfogatom. Ez baj lehet? Mindig koldoknel mérem.

Figyelt kérdés
Lecci azt ne irjatok hogy ha az UH-n minden rendben volt.....mert nekem nem volt ultrahangom csak 20 hetesen utoljára. ...:( Kulfoldon élek es sajnos itt ez a módi. ..hiaba konyorgok az orvosomnak h kuldjon ultrahangra nem kuld el...kimagyarazza hogy minden jo.... csak centivel szokta merni a hasam hogy milyen magasan van a mehem.....
2014. okt. 14. 18:52
 1/8 anonim ***** válasza:
én nem hiszem , hogy ez baj.alkati kérdés lehet.nem is tudsz elmenni egy uh-ra ?annyira gáz , hogy külföldön le sem szarnak már bocsánat!
2014. okt. 14. 19:49
 2/8 anonim ***** válasza:
centivel nézi írod.ott van növekedés?ha van akkor nincs gond ne parázz.
2014. okt. 14. 19:50
 3/8 A kérdező kommentje:
Hat igen nagyon rossz hogy nem kuldenek el...most intezem az ultrahangot csak be utalo nélkül nagyon drága lessz es ki tudja mikor kerulok be...:( Igen mikor le mért a doktorno aztmondta rendben. Ez volt mult heten akkor voltam 35 hetes es e5 cm mért. ..de delutan el kuldott NST re es ott is meg mertek ott 32 ot mertek.....szoval valaki nem jol mert es 3 centi ide oda szerintem nem mindegy...mert az 3 heti növekedést jelent...de a doktor olyan konnyen at siklott felette....csak meg vonta a vállát. ..aztmondta egy ket centi elteres nem gond....hat nagyon remélem. ..de azert tenyleg annyira rossz ez hogy itt igy le szarjak az embert. ...aztmondta a doktorno hogy ez csak europaban divat hogy minden honapban van UH- es midnen mas...
2014. okt. 15. 01:35
 4/8 anonim ***** válasza:
nézd ezek a mérések csak ilyen nagyjából dolgok.nekem is az orvosom megmér a szalaggal de hasra ütés szerűen.nem hiszem , hogy pontosan le tudja mérni hol van a méh teteje, ha csak nem keményedik be a pocak.én akkor ki tudom tapintani.ugyanolyan mint az uh-n mért súly pl.semmi sem biztos.szerintem ne aggódj, nem sokára kibújik a baba és meglátod minden oké:) mi lesz ?:)
2014. okt. 15. 08:05
 5/8 anonim ***** válasza:
ja és lehet h itt divat ez , de sokkal jobban megnyugszik a kismama! 4x van uh azt hiszem itthon, engem megnyugtat.én magánrendelésre járok, ott is mindig rá néz az orvosom a szívre , elmondja mije hol van.szóval ezek a külföldiek tényleg nagyon lazán kezelik.én nem is bírnám hogy nem látom x hete őt.
2014. okt. 15. 08:06
 6/8 A kérdező kommentje:

Igen nekem is nagyon meg nyugtato lenne ha egy UH-n aztmondanak hogy minden rendben mert minden nap azon agyalok hogy nem nol a hasam es talan valami vissza tartja a novesben vagy mindenfele dolog eszembe jutott mar. De meg arra senki nem valaszolt hogy kicsinek szamit a 100cm..? Oszinten attol felek hogy ugye nemsoka megfog szuletni talan mar csak 2-3 hetem van hatra, hogy valami exrta kicsike kis sulyu baba lessz...meg nyugtato lenne az az UH. De penteken megyek dokihoz es meg mondom neki hogy addig nem megyek haza innen mig nem ad egy beutalot UH ra. Nem hiszem el hogy ilyen nehezere esik...

Egyepkent kis lany lessz :)

2014. okt. 16. 05:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Attól függ, hány cm volt várandósság előtt a haskörfogatod, mert mindenkinél más ütemben és máshogy változik (az sem mindegy hol méred). Az nem lehet, hogy talán fordult a babád, és amiatt változott? Megnyugtatásképpen kérd meg az orvosod, hogy küldjön el UH-ra.

Egyébként meg amit a doki mér, az a symphysis-fundus távolság, és a gyakorlottaknak elég könnyű kitapintani, hogy hol a fundus, azaz a méhed teteje, így könnyen megállapítható hogy mennyit nőtt a méhed és vele a babád is.

Elvileg Magyarországon is KELLENE mérni, mindkettőt, de itt nem tulajdonítanak neki nagy jelentőséget (pont ezért, mert mindenki ráparázik, pedig csak a fejlődés üteme a lényeg). Amúgy meg ha nincs választott orvosod itt is csak a 12 és 18 heti ultrahang van és utána már csak 30-32 (illetve 39-40, ha..) hét körül csinálnak egyet és ennyi.

2014. okt. 16. 13:30
 8/8 anonim ***** válasza:
utolsó:nekünk itthon még van 36.héten az az utolsó.én is nem soká megyek a 36.hetesre.
2014. okt. 16. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!