Apasági nyilatkozattal kapcsolatban. Mi ennek a menete?
(Bővebben lent)
Figyelt kérdés
Igazából arra lennék kíváncsi hogy hogyan is zajlik le?
Miket kérdeznek?Vagy kérdeznek e egyáltalán valamit?
Milyen személyes iratokat kell vinni?
Ezzel kapcsolatban lenne az a kérdésem is hogy mi van akkor ha az apa nem magyar állampolgár? Akkor másképp zajlik ez le mint ha magyar lenne?
2010. jan. 23. 21:10
1/9 anonim válasza:
sztem az a legjobb ha felhívod az illetékes önkormányzatot és ott keresed az anyakönyvezetőt.az a baj h mindenhol mást kérnek és máshogy.tapasztalatból mondom.mi 3-ra megyünk vissza és nem a mi hibánkból.hívd fel nyugodtan.sok szerencsét
2010. jan. 23. 21:13
2/9 anonim válasza:
hat szemelyi igazolvany,lakcim kartya,taj-ado kartya kell.a menete annyi hogy bementek a polgar mesteri hivatalba az ott illetekes szemelyhez,es az kitolti a papirokat,ti alairok,es ennyi.az hogy mas allampolgar,sztem nem baj.de erdeklodjetek meg
2010. jan. 23. 21:13
3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget :)
2010. jan. 23. 21:17
4/9 anonim válasza:
mikolcon apa anya születési és lakcim személyi igazolvány és az orvostol igazolás hogy terhesvagy a doki tudja mit kell ráirni!nemkérdeznek semit csak alá kell irni a papirokat 37+4hetes mami
2010. jan. 23. 22:49
5/9 anonim válasza:
Nekem még hajadonsági igazolást is vinnem kell. Azt előtte kell majd megcsináltatnom.Már jeleztem a dokimnak hogy adjon igazolást a terhesség tényéről fogantatás időpontjáról, de azt mondta, hogy még várjunk, korai megcsináltatni. Januárban jeleztem-Április közepére vagyok kiírva.Állítólag ennél a papírnál is van valami határidő ami nem lehet régebbi x napnál. De tényleg minden önkormányzat mást kér nincs egységes határozat, mint ahogy előttem is írták. Én Bp.lakom 4. kerület.
2010. jan. 23. 22:54
6/9 anonim válasza:
nincs határidő ez téves info...és arra figyeljetek h az igazoláson legyen rajta a nevetek.én igy jártam nem is figyeltem mit irt a doki végülis mindent csak a lényeget a nevemet nem igy tényleg Kis Pistáé is lehetet volna.első voltam...
2010. jan. 24. 08:55
7/9 anonim válasza:
A mi példánkat le tudom írni. Komáromban lakunk itt csináltattuk az apasági nyilatkozatot is. Én magyar, apa szlovák állampolgár. Közös lakásban lakunk, a párom állandó lakcíme is itt van Magyarországon. Bementünk a hivatalba, odaadtuk a kiskönyvemet a személyiket és a lakcímkártyát. Fél óra alatt megcsinálta a papírokat, telefonon lekérdezte nem e vagyok férjnél és kiállította 3 példányban az apasági nyilatkozatot. Egy nekem, egy apának, egy a korháznak. A hátulütője az vol a dolognak, hogy az én nevemre anyakönyvezték a babánkat, de mikor az anyakönyvezető megkapta a papírt már továbbította is a felettesének Tatabányára, mert csak ő engedélyezhette hogy a párom nevét vegye fel a baba. Kb 3 hét után kaptuk meg az új anyakönyvet. Addigra megjött a lakcímkártya, TB kártya persze nem megfelelő néven. Ezeket mindet át kellett íratni. Nem kérdeztek semmi különöset amire készülni kellene. Mindez tavaly augusztusba történt és okt. 19-én született a lányunk.
2010. jan. 24. 09:25
8/9 anonim válasza:
sziasztok! A 4. kerületi kismami vagyok. Érdemes volt ma is benézni ide, mert ezek szerint rosszul tudtam, hogy van valami érvényességi ideje is az apaságinak. Még egyszer köszi az infót. Legalább e miatt nem kell aggódni, hogy lejár vagy ilyesmi. Amúgy is tiszta vicc, hogy ilyen körülményes a hivatali eljárás meg hogy nem lehet mindent egy helyen elintézni. Jó lenne, ha pl. a védőnőnél lehetne a papírokat leadni, nem kellene annyi felé elküldeni igazolásokat csináltatni stb. Álom édes álom...
Nekem pl. a vércsoportomat írták el a kis könyvemben! Azért nem mindegy, hogy pozitív vagy negatív.
2010. jan. 24. 09:40
9/9 anonim válasza:
Szfváron is kell a hajadonsági nyilatkozat, de ezen kívül csak a személyit, és lakcímkártyát kérte az ügyintéző. Gyorsan ment, pár perc. De most emlegetnek vmi változást, erről sajnos én sem tudok:(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!