17 hetes vagyok, még egy dk-ot se híztam, de mindenki azt mondja hogy nagy a pocim. Ez nem jelenthet gondot?
Ne aggódj! A baba szépen fejlődik és ez a legfontosabb. Biztosan fogsz felszedni egy pár kilót, de az a normális, hogy ha valaki picivel nagyobb súllyal indítja a terhességet, akkor kevesebbet szed fel, illetve minél több volt eredetileg a súlyfelesleg annál kisebb hízás a megengedett.
Nem azt mondom, hogy kövér voltál baba előtt, de 160 cm-hez 65 kilóval gondolom éppen vékony testalkatod sem volt (abból gondolom, mert én baba előtt 178 cm-hez voltam 63 kg és így is átlagos voltam, csöppet sem sovány, volt cicim és fenekem). Úgyhogy nem is igazán lenne jó, ha már most lennének rajtad plusz kilók.
Az okosok egyébként is azt mondják, hogy az a legjobb, ha 20 hetes korig maximum csak 2-3 kiló jön fel, a tapasztalat viszont azt mutatja, hogy ez nagyon alkat függő, sok kismama ettől többet szed fel még akkor is, ha kiegyensúlyozottan étkezik és nem visz semmit sem túlzásba.
Egyébként van egy angol nyelvű oldal, ahol nem csak általánosságban van részletezve, hogy mennyit szabad hízni terhesség alatt, hanem bontva van BMI-től függően. Most nem tudom, hogy hol is van ez, de majd délután megkeresem és bemásolom ide a linket, ott le lehet ellenőrizni, hogy elméletileg testalkattól függően mennyi az ideális hízás terhesség alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!