Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pár hetes terhes vagyok. Kint...

Pár hetes terhes vagyok. Kint a hidegben végzek fizikai munkát. Bár mióta tudom hogy babát várok nem emelgetek annyira. Párom azt mondja azonnal menjek el táppénzre. Ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Eléggé felfázós tipus vagyok.

A táppénz a fizetés hány %-a?

Azt hogy fogom kézhez kapni?

2010. jan. 23. 14:57
 1/3 anonim ***** válasza:
A 60 %- a fizetésednek!
2010. jan. 23. 15:06
 2/3 anonim ***** válasza:

A babának nem tesz jót sem az emelgetés, sem a nehéz fizikai munka. Főleg nem az első 12 hétben, akkor még nagyon kell vigyázni mindennel, mert könnyen baj lehet.

Orvosnál voltál már? Ha igen, mondd el neki hogy milyen munkát végzel. Valószínűleg kiír táppénzre, ha nem is végig, de legalább az elején.

Táppénzről: az első 15 munkanapot betegszabadságnak hívják, ez az előző évi átlagkereseted 70%-a. Ezt mindenképp a cég fizeti ki Neked, ahol dolgozol. Az utána következő idő maga a táppénz, ami már csak 60% sajnos. Ha a céged TB kifizetőhely (100 fő feletti), akkor ők utalják havonta. Ha nem TB kifizetőhely, akkor a helyileg illetékes Egészségbiztosítási Pénztár utalja ki neked.

Boldog babavárást és vigyázz magatokra!

19 hetes kismama

2010. jan. 23. 15:07
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. jan. 23. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!