Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Embrió van. És szikhólyag?

Timi127 kérdése:

Embrió van. És szikhólyag?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 7+4 hetes terhes vagyok! Először 5 hetesen voltam UH-n,ahol csak egy 11mm-es szab. petezsák látszódott! Doki gratulált, mást nem is keresett. Tudom, hogy baba és szívverés nincs még de mi a helyzet a szikhólyaggal? Nem említett róla semmit. Tegnap voltam a 2. Uh-n. 7+3 hetesen 12 mm-es baba és látta verni a szívét is. Én nem igazán mert olyan elmosódott volt a kép de ha a doki látta, akkor oké! Szikhólyagot most sem nézett és nem is látszódik a felvételen. Próbáltam rákeresni a Neten de semmit nem találtam ami közelebb vitt volna az igazsághoz. ha baba van, akkor szikhólyagnak is feltétlenül lenni kell? Lehet takarásban??? Olyan rendellenesség van, hogy a babával nem fejlődik ki a szikhólyag ami táplálja? De akkor sokkal kisebb lenne a baba is gondolom.Állítólag a mérete nagyon fontos és nézik a dokik. Egyszerűen nem értem........

2014. okt. 9. 19:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez tök ari, mintha a 7 hetes önmagamat látnám, eskü nálam ugyanez volt.

Elmentem 5 hetesen és csak egy 11 mm-es petezsák volt üresen, mellette véreztem és azt mondta a doki vagy megmarad vagy nem.

Elmentem 8 hetesen és már volt baba (kis babformájú) és azt mondta ver a szíve. Kaptam ingyen uh képet. Hazamentem és nézegettem a képet. Nem láttam szikhólyagot és nem értettem a doki miértnem említette meg ha van... elkezdtem idegeskedni hogy a gyereknek tuti baja van... rákerestem uhképekre ahol egy csomó helyen látszódott a szikhólyag az én fotómon meg semmi. Már azon is filóztam hogy lehet a gyereknek nem is vert a szíve csak a doki félrenézte... :)

Aztán elmentem 10 hetesen gombás fertőzés miatt, akkor is megnézte a babát és akkor már nekem is bekapcsolta a szívhangot :) Most 17 hetesek vagyunk de lekopogom eddig minden jó.

Nyugodj meg, ha baj lenne akkor a dokik szólnak, nem fognak hazaküldeni egy beteg embrióval. Én is megjártam ezt az utat de rájöttem bíznom kell a dokimban mert ő ért ehhez. Az a fontos hogy szívverés van :)

2014. okt. 9. 19:34
 2/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok, amúgy én sem láttam a baba szívverését 8 hetesen de hát olyan kis pici, nem is csodálom, de a doki tudja mit kell látni.

10 hetesen már sokkal nagyobb volt a magzat és ott már direkt megmutatta hol van a szív, látom e hogy mozog és tényleg láttam, hihetetlen érzés volt de akkor már a szívhangot is bekapcsolta egy pár pillanatra :) Ahogy nő a baba egyre jobban kivehető minden rajta :) Boldog babavárást és ne aggódj minden rendben lesz :)

2014. okt. 9. 19:46
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Megnyugtattak a szavaid! Örülök, hogy veled és a babáddal minden rendben van! Akkor a te dokid sem foglalkozott a szikhólyaggal ezek szerint... Neked is boldog,stresszmentes babavárást kívánok!!! :-)
2014. okt. 9. 22:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát nem, az én dokim egyszersem ejtette ki a száján azt hogy szikhólyag :) Egyébként biztos hogy van mert a baba fejlődik rendesen :)

A 12 hetes uh fotón pl nem látszik se a köldökzsinór se a kezei a gyereknek pedig vannak neki csak épp nem olyan jó felbontásúak az ilyen uhgépek hogy mindig minden jól látszódjon. A doki most 16 hetesen is mondja nekem hogy lehet hogy fiú mert ő úgy látja de aztán mondja hogy áhh ott van a köldökzsinór is lehet hogy csak azt látta, én meg nem akartam neki mondani hogy jó neki, mert én még a köldökzsinórt se látom nemhogy azt hogy kukija van e :)) Szóval az a lényeg hogy bíznunk kell a dokikban, mert ők értenek ehhez :)

2014. okt. 9. 22:35
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem sem mondta soha egyik orvos sem, hogy lenne szikhólyag. :) Így én nem is foglalkoztam vele. :) De hogy megnyugtassalak, most 28+6 hetes vagyok és minden a legnagyobb rendben van velünk. :)Boldog babavárást!

2014. okt. 10. 05:51
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek! Most már megnyugodtam. :-) Állandóan nézegetem ezeket a terhességgel kapcsolatos oldalakat és ott olvastam az egyiken, hogy a szikhólyag mérete milyen fontos és hogy azt mennyire mérik a dokik.... Jól bekavartak vele! Én is boldog babavárást kívánok nektek!!!!! :-)
2014. okt. 10. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!