Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elment a nyákdugóm? Nagyon félek.

Elment a nyákdugóm? Nagyon félek.

Figyelt kérdés

Vasárnap éjjel arra keltem hogy miután pisilés után megtöröltem magam, rózsaszínes volt a papír. Megijedtem így bementünk a kórházba ahol nst és egy nagyon fájdalmas vizsgálat után haza engedtek. De azóta, hogy voltam a szülőszobán, hogy láttam mi vár rám, csak erre tudok gondolni és félek. Leginkább attól félek hogy napokig benn leszek. Fiatal, 20 éves kismama vagyok, sokszor érzem hogy ez nekem nem fog menni. Imádom a kisbabámat de nagyon félek. Azóta vérzés vagy ilyen rózsaszínes folyás nem volt, hanem ilyen kocsonyás, nyálkás barnás "folyás". Gondolom ez a vasárnapi rózsaszínes valami indíthatta el, igaz? Vagy ez még nem a nyákdugó?

Megvagyok zavarodba és félek. Úgy örülnék pár jó szónak,tanácsnak, biztatásnak.

Köszönöm!!

38hkm

2014. okt. 7. 17:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez lehetett a nyákdugó is. De ezzel nincs semmi baj. Most pontosan mitől is félsz? Én 41 hetesen feküdtem bent. 3. napon este indult meg a szülés 4. nap hajnalára meglett. Amíg nem szültem nagyon lassan telt az idő. De miután megszültem hipp-hopp elment. Én is 20 évesen szültem. Akkor nem azon fogsz gondolkodni hogy bent vagy hanem hogy mielőbb hozzák a picit. A szülés meg lehet gyorsan és egyszerűen lefolyik. Ezt most még nem tudhatod.
2014. okt. 7. 17:20
 2/5 anonim ***** válasza:
56%

lehet hogy rádtágítottak kézzel. nem szabadna vizsgálatnak fájnia

a vizsgáló nem mondta milyen a nyákdugó és az lehetett e?mert azt sajnos én sem tudom, de a rózsasznes dolog, tuti szlés jele, de attól még lehet akár egy heted is.

azt sem mondta mennyire van nyílva/zárva a méhszáj? semmit?

amúgy azt tanuld meg, hogy a fájást el kell fogadni, majd ne stresszeld vele a babát, mert átmegy, neki nehezebb szegénykének.

bíztasd őt, hogy nemsokára együtt lesztek, milyen jó lesz.

a szülés nem olyan nehéz ha nincsenek komlikációk(majd ott lemérik a csípőd)sokan túldramatizálják.

2014. okt. 7. 17:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez bizony a kocsonyás barnás nyálka a nyákdugó volt. Nekem is olyan volt a 2. szülésemnél, hétfőn délután ment el és szerda délelőtt született meg a lányom. De akár 1 hét is eltelhet a szülésig. A nagylányomat aki már 15 éves, én is 20 évesen szültem, és hát én is ugyanígy éreztem mint te! Rettenetesen féltem, de ez igazából csak addig tartott amíg fel nem feküdtem az ágyra, ott már azzal voltam elfoglalva, hogy mennyire fáj. Mert bizony fájt, nagyon. Nehezen is született meg a kulcscsontja is eltört szegénykémnek. De ettől függetlenül nagyon szép élményként éltem meg! Nekem nehéz volt a másiknak könnyű, lehet neked is pikk pakk ügyesen megszületik a picikéd. Ezt nem lehet tudni, és az újjászületés érzés és a büszkeség ami szülés után elönt, és a kicsit amikor a kezedbe adják, mindent elfeledtet! Könnyű szülést kívánok neked!
2014. okt. 7. 18:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is 20 évesen szültem :). Tulhordtam 5 napot . Neke. A kiirt napon egy vizsgálat után ment el a nyàkdugóm ! Hétfőn. Szombat hajnalban indult a szules 6 perces fajas okkal. 3 órát itthon 3 órát a kórházban vajúdtam nagyon gyors volt minden ! :) amikor kibújt a kislànyom , egyből a hasamra tették ugy maszatolás pucin :) nagyon jo érzés volt. Ott volt pár percig , aztán odaadták apának ameddig engem rendbetettek, közben végig néztem higy a párom kezében van a kislànyunk :)

A nyàkdugó nekem nyálkás barna cucc volt. 2 részletben jött ki. Nem kell felni es főleg ne stresszelj mert azzal lassítod a szülési folyamatot . Én 2 perces fàjàsokkal vajúdtam 3 órát , minden fajas áll ordítottam :D igy adtam ki a fájdalmamat, de nem kinlodtam , stresszeltem, csak kiabáltam. Meg jo hogy egyedül voltam a vajúdóba :D

Könnyű szülést neked! 11 honapos kislány anyukája :)

2014. okt. 7. 19:10
 5/5 anonim válasza:

Szia!

Én is 20 éves kismama vagyok:) Szerintem természetes, hogy izgulsz (izgulunk:)) Néha rámtör az "úristenmileszvelem", de a párom ilyenkor mindig megnyugtat, amíg meg nem találom újra önmagam. Ő az én hősöm:)) Éppen ezért apás szülést tervezünk: ő ki nem hagyná, én pedig tudom, hogy lelki-testi támaszom lesz, és együtt megcsináljuk! Ti hogy tervezitek? :) Ja és ami még nagy biztonságot ad, ha olyan dokid van, akiben megbízol. Akkor már nagy baj nem lehet, ha Ő érti a dolgát!:)

Vigyázz magatokra, könnyű szülést Neked!

Puszi:)

2014. okt. 7. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!