Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem tudják eldönteni az...

Miért nem tudják eldönteni az orvosok, hány hetes a terhességem?

Figyelt kérdés
Jelenleg (elméletileg) betöltött 30 hetes terhes vagyok. Ma voltam a kórházban ultrahangon, ahol azt mondta a doki, a gyermek testének méretei alapján 34 hetes lehetek (A feje mérete szerint 30, a teste szerint 34 hetes). Voltam már jó pár ultrahangon, de ekkora különbséget még sohasem mondtak. Mit gondoltok? Mondanom sem kell, meg vagyok ijedve!
2008. aug. 11. 11:34
 1/6 anonim ***** válasza:
55%
ne aggódj, eltérések vannak már ebben a terhességi korban. az a mérvadó, amit a terh. elején állapítottak meg! nem az orvosok a hibásak. a gép kiír egy adatot, ők azzal dolgoznak. a menstruációdból nem lehet köv. a szülés időpntjára? mikorra vagy kiírva?
2008. aug. 11. 11:41
 2/6 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem meg nem az a mérvadó, hogy mikorra vagy kiírva, főleg, ha nem szabályosak a ciklusaid, hanem az Uh-ra kell hagyatkozni.

Nekem pl. az utolsó mensi szerint január 22-én kéne szülön. Ami alapjáraton lehetetlen, mert a kicsi abban az időben meg sem foganhatott, csak 2 héttel később.

A papíromon az szerepel, hogy január 22-én fogok szülni.

Az Uh-kon pedig folyamatosan pontosítunk, ahogy nő a kicsi. Most így a 16. héten ott tartunk, hogy január 27-ére várható. :)

Szóval szerintem az Uh-n a méretek a mérvadók, és ne aggódj, hogy nagy különbségek vannak. A dokid úgy is tudja, hogy ez baj avagy sem.

2008. aug. 11. 11:51
 3/6 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen október 13-ra vagyok kiírva, de volt már október 18, sőt október 7 is. Már magam sem tudom.

A doki úgy fogalmazott, lehet, hogy zömökebb egy kicsit a baba. A fogadott orvosom meg szabin van, csak a jövő héten tud fogadni.

2008. aug. 11. 12:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Aki nem tudja pontosan, mikor fogant a baba, annak az első uh eredményére kell hivatkozni, mivel ilyenkor még nem befolyásolják genetikai dolgok a baba méretét. És később is ezt az időpontot kell figyelembe venni. Az uh-os gép mindíg a baba méretéhez ad egy terhességi kort, de ez később már pontatlan, mivel genetikai tényezők befolyásolják a magzat méretét. Ezt nekem a dokim magyarázta el.
2008. aug. 11. 12:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Mindenki válaszát nagyon köszönöm!
2008. aug. 11. 12:47
 6/6 anonim ***** válasza:
az utolsó válaszoló ö.foglalta a lényeget! amit az elején kiad a gép, az a mérvadó! később nagyon eltérőek lehetnek az adatok. egyéne válogatja. gondoljatok bele, hogy a születéskor micsoda eltérések vannak, 2-3 kg, több centi különbség is van baba és baba között, ez valóban függ a szülők adottságaitól is. tahát amit a 30 héten mér a gép, nem mérvadó a szülés dátumát illetően.
2008. aug. 11. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!